Patricias siste sms til datteren:

– Gi meg noen nyheter. Jeg er bekymret for disse forferdelige angrepene

PARIS (TV 2): Ett år etter at terroristene drepte datteren hennes, Precilia (35), på Bataclan lever Patricia Correia fortsatt i en unntakstilstand.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Patricia Correia blir stadig avbrutt der hun sitter ved bordet i den lille baren Le Rivière i Paris 11. arrondissement.

Stadig lyser telefonen hennes opp, stadig kommer nye journalister bort for å snakke med henne. Hun svarer alle hun kan. Forteller sin historie. Men hun er tydelig sliten.

– Jeg er alltid travel, gjør noe hele tiden. Hver dag kjemper jeg, det er det som er årsaken til at jeg fortsatt står oppreist, sier Patricia Correia til TV 2.

Den siste tekstmeldingen

Patricia visste ikke at datteren var på Bataclan den skjebnesvangre kvelden 13. november 2015.

Men hun ble bekymret da hun hørte om terrorangrepene som pågikk, Precilias kjæreste Manu Perez Paredes bodde like i nærheten.

Foto: Foto: Ole Enes Ebbesen

– Jeg fikk ikke tak i dem på telefonen. De svarte ikke. Det var helt forferdelig å ikke vite hvor de var, forteller Patricia.

Klokken 00:15 sender hun datteren en tekstmelding. Da er Precilia allerede død.

«Gi meg noe nytt. Jeg er bekymret for disse forferdelige angrepene. Kyss».

Måtte identifisere datteren

Etter å ha levd i uvisse i over 15 timer kommer beskjeden hun har fryktet; datteren og kjæresten er på likhuset. Patricia må identifisere dem.

– Det var helt grusomt. Det var kaos fordi de var jo ikke vant til å få inn så mange døde samtidig. Vi måtte stå i kø og vente på tur, det var helt grusomt, forteller Patricia.

Nå er hun engasjert i en av pårørende-organisasjonene etter terroren, 13onze15: Fraternié et verité. Hun forteller at det er dette arbeidet som gjør at hun fortsatt holder det gående.

– Jeg eksisterer kun, jeg lever ikke. Jeg befinner meg i en situasjon der jeg har to valg, jeg må enten fortsette å kjempe, eller jeg må slutte meg til datteren min.

Patricia Correias siste tekstmelding til datteren
Patricia Correias siste tekstmelding til datteren Foto: Hugo Passarello Luna