FALLER NED: Flere har opplevd at kjøkkenskapene fra HTH faller ned fra veggen. I en informasjonsvideo på nett forklarer firmaet hva man kunder med skap i faresonen skal gjøre, men denne informasjonen er ikke sendt til kundene.
FALLER NED: Flere har opplevd at kjøkkenskapene fra HTH faller ned fra veggen. I en informasjonsvideo på nett forklarer firmaet hva man kunder med skap i faresonen skal gjøre, men denne informasjonen er ikke sendt til kundene. Foto: Skjermdump/ HTH / k21montering.dk

Finnes I  22.000 KJØKKEN i norden:

HTH advarte ikke kunder om kjøkkenskap som falt ned

Kjøkkenoverskap fra HTH har falt ned fra veggen til flere kunder, men selskapet har ikke varslet kundene. I Norge er det solgt mange tusen slike skap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ledelsen i danske HTH ble gjort oppmerksom på risikoen for ett år siden, men kundene har fortsatt til gode å bli informert, skriver Business.dk. Ifølge HTH gjelder problemet såkalte K21-beslag på skap som er bredere enn 70 centimeter.

Den aktuelle kombinasjonen finnes i 22.000 kjøkkener i Norden, anslår HTH. Kjøkkenprodusenten produserer årlig 75.000 kjøkkener, flesteparten til danske kunder.

Kjøkkenfirmaet forklarer på nettsiden www.k21montering.dk , hvordan kundene skal reagere dersom de har et kjøkken som er i faresonen for å ramle ned. Blant annet at skapet ikke må belastes med mer enn 30 kilo.

Denne forklaringen er så langt ikke sendt ut til kunder som har kjøpt de aktuelle kjøkkenløsningene. Beslagene, som har vært i bruk siden 2002, er nå tatt ut av produksjon.

Administrerende direktør Rune Stephansen i HTH sier til avisen at han ble gjort oppmerksom på problemet før sommerferien og at han da satte i gang en undersøkelse av saken. Stephansen sier han ikke er kjent med at flere HTH-forhandlere allerede i januar rapporterte om problemet ved starten av året. HTH opplyser at de vil sende brev til kunder som de siste 14 årene har kjøpt kjøkken med denne type beslag.

HTHs kontaktperson har ikke svart på gjentatte henvendelser fra NTB om saken. (©NTB)