43 døde: En gutt blir båret ut fra området hvor det gikk av en bombe lørdag. Angrepet skjedde i Balochistan-provinsen, sør i Pakistan. 
43 døde: En gutt blir båret ut fra området hvor det gikk av en bombe lørdag. Angrepet skjedde i Balochistan-provinsen, sør i Pakistan.  Foto: Asif Hassan/AFP

Minst 52 drept i angrep i Pakistan

Minst 52 mennesker er drept og 100 såret i en bombeeksplosjon ved en sufihelligdom i provinsen Balutsjistan sør i Pakistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Minst 52 mennesker ble drept og over 100 såret i et bombeangrep ved en sufihelligdom i provinsen Balutsjistan sør i Pakistan lørdag.

– Minst 52 mennesker er drept og rundt 105 andre såret, sier provinsens innenriksminister Sarfraz Bugti til nyhetsbyrået AFP sent lørdag kveld.

Det er uklart hvem som sto bak bombeangrepet, som skjedde sent samme ettermiddag ved Shah Noorani-tempelet i distriktet Khuzdar. IS hevder i en melding publisert på nett at angrepet ble utført av ekstremistgruppas selvmordsbombere. Bugti påpeker imidlertid at det ikke er klart om det dreier seg om et selvmordsangrep.

Redningsarbeidet pågikk fortsatt flere timer etter eksplosjonen, og det tok tid før ambulansene nådde fram til det avsidesliggende åstedet.

Lokale medier melder at flere hundre menn, kvinner og barn var samlet til en religiøs seremoni med rituell dans ved sufitempelet da bomben gikk av.

Sufismen er en tradisjon innenfor den islamske mystikken. Den tolerante praksisen har millioner av tilhengere i Pakistan, men mange islamske ekstremister regner stempler dem som vantro. (©NTB)

SKADD: Frivillige hjelper en ung mann som ble skadd i angrepet.
SKADD: Frivillige hjelper en ung mann som ble skadd i angrepet. Foto: Asif Hassan/AFP