Norwegian-fly punkterte ved take-off – måtte nødlande

SOLA/STAVANGER (TV 2): Et Norwegian-fly som skulle til Las Palmas, punkterte på Stavanger lufthavn lørdag. Etter flere timer i luften måtte flyet nødlande.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politi, ambulanser og brannvesen rykket ut til Sola lufthavn etter en flyavgang på lørdag. Et Norwegian-fly på vei fra Stavanger til Las Palmas punkterte under avgang.

– Flyet har punktert under take-off, opplyste pressekontakt i Norwegian, Astrid Mannion-Gibson til TV 2 like etter klokken 16.

Punkteringen ble oppdaget like etter take-off klokken 13.16. Flyet var i luften i over tre timer.

– Det er for tungt til at det kan lande. Det må brenne av drivstoff, så det vil ta litt tid før det kan lande, sa hun.

Vellykket nødlanding
Klokken 16.45 gjennomførte flyet en planlagt, kontrollert nødlanding, etter å ha sirklet over flyplassen. Nødlandingen skjedde uten dramatikk

SIRKLET: Flyet sirklet over Nordsjøen og Stavanger i over tre timer før det nødlandet.
SIRKLET: Flyet sirklet over Nordsjøen og Stavanger i over tre timer før det nødlandet. Foto: Flightradar

– Landingen har foretatt helt normalt, og flyet takser nå inn til terminalen, sier lufthavndirektør Leif Anker Lorentzen til TV 2 like etter landingen.

Passasjerene på flyet vil bli tatt vare på av Norwegian, som vil informere dem om hva som skjer videre. Passasjerer som ønsker det, får fly videre med et nytt fly lørdag kveld.

– Etter landing får passasjerene informasjon av kapteinen. Det står et nytt fly klart som venter på dem, sier pressekontakt Mannion-Gibson.

Økte beredskapen

Sola lufthavn økte sin beredskap for å ta i mot flyet. Brannvesen, politi og flere ambulanser var raskt på plass på flyplassen.

– Vi har fulgt våre vanlige prosedyrer. Vi mobiliserer våre egne mannskaper, og politi og brannvesen stiller med krefter på Sola, opplyste Lorentzen.

Før flyet foretok en kontrollert nødlanding, fløy det svært lavt over Sola for observasjon.

– Foreløpig ønsker de å fly over flyplassen for å bli observert av teknisk personale for om de kan se og bekrefte situasjonen, sa Lorentzen til TV 2 like etter klokken 16.

– Hvordan foregår en slik overflygning?

– Da senker de ned hjulene og passerer over flyplassen slik at det er mulighet for en visuell observasjon for de som er kyndige, slik at de kan vurdere tilstanden på dekkene.

Vitne: – Hjulet var helt flerret opp

Stian Ellila jobber ved veimerking ved Sola flyplass og observerte den dramatiske situasjonen. Ved overflygningen fanget han flyet på video, og fortalte at hjulet så svært ødelagt ut.

– Det fløy over flyplassen, og det venstre hjulet var helt flerret opp, sier han til TV 2.

Ellila beskrev også at det var svært mange brannbiler og ambulanser på stedet.