PÅ VEI: Det russiske krigsskipet
PÅ VEI: Det russiske krigsskipet "Mirazh" passerte Istanbul 7. oktober i år. Nå skal russiske skip ha kommet frem til kysten av Syria. / OZAN KOSE Foto: Ozan Kose

Russiske krigsskip har ankommet Syrias kyst

Den russiske flåten med krigsskip som nylig passerte norskekysten, har nå ankommet farvannet utenfor Syrias kyst, melder russisk statlig fjernsyn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De russiske krigsskipene skal forsterke det russiske militære bidraget i området, opplyser kaptein Sergej Artamonov til russisk fjernsyn.

Artamonov, som er kaptein på hangarskipet Admiral Kuznetsov, opplyser at flåten befinner seg i det østlige Middelhavet.

– Vi utfører nå felles oppgaver og seiler vest for Syrias kyst, sier han.

Tirsdag varslet det russiske forsvarsdepartementet at hangarskipet, som har flere jagerfly om bord, skal brukes til å gjennomføre flyangrep mot Aleppo.

Men Kreml-talsmann Dmitrij Peskov understreket overfor Interfax at det ikke skal iverksettes luftangrep direkte mot den østlige delen av byen.

Halvannen uke tidligere beskrev det russiske utenriksdepartementet det som absurd at NATO frykter at russiske krigsskip skal brukes i angrep mot Aleppo.

Uttalelsen kom dagen etter at NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sa at skipene vil kunne bli brukt på en måte som vil øke lidelsene til sivilbefolkningen i den syriske storbyen.

Russland har ikke gjennomført bombetokt mot Aleppo siden 18. oktober. (©NTB)