SISTE TUR: Walnut (18) fikk følge av hundrevis av mennesker og hunder på sin siste luftetur på stranda.
SISTE TUR: Walnut (18) fikk følge av hundrevis av mennesker og hunder på sin siste luftetur på stranda. Foto: Chrissy Velma Biggs/Last Chance Hotel Rescue and Rehome (Med tillatelse)

Hundrevis ble med på Walnuts (18) siste luftetur

Den gamle hunden fikk sin aller siste luftetur på favorittstranden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

18 år er en svært god alder for en hund. Likevel er det selvsagt alltid trist når man må gi slipp på sin aller beste venn.

Det var det også for engelske Mark Woods, som etter mange gode år med sin whippet Walnut (18), måtte innse at hunden måtte avlives.

Lørdag morgen skulle Walnut tas med på sin aller siste luftetur.

Eieren ønsket å høre om noen av hans bekjente ville være med, og laget derfor et arrangement på Facebook.

– Jeg hadde elsket om hundeelskere og -eiere ville bli med på en feiring av Walnut på hans favorittstrand. Han har hatt et fantastisk liv og er klar for sin siste søvn etter hele 18 år, skrev Woods for noen dager siden.

GAMMEL: Walnut ble hele atten år.
GAMMEL: Walnut ble hele atten år. Foto: Frank Woods/Privat/Facebook

Hundrevis møtte opp

Facebook-posten spredde seg lynraskt, og over 14.000 har hittil delt bildet. Svært mange lot seg røre av det vakre, men hjerteskjærende, initiativet.

Under hashtaggen #walkwithwalnut spredde budskapet seg langt utover Woods vennekrets.

Flere hundre mennesker, både med og uten hunder, møtte lørdag morgen opp på stranda Porth Beach i Newquay i sørvest-England, ifølge The Telegraph.

Hovedpersonen selv måtte bæres, ettersom han ikke lenger klarer å gå.

– Jeg trengte det ville være fint å gå med andre og dele dagen. Jeg går alltid alene, og det kan bli litt kjedelig, så jeg tenkte det ville være fint, sa Woods til avisen.

– En helt spesiell hund

Woods har også tre andre hunder, men forteller at Walnut forstår ham på en helt egen måte, og de to har vært gjennom en rekke ting sammen – deriblant to bryllup, tre forlovelser og én flytting.

– Vi har delt mye drama, mye gøy og mye lureri, og han er svært spesiell. Atten år er lang tid for å bygge opp et vennskap, sa han til DailyMail.

De siste dagene har han skjemt bort Walnut med hans favoritt-mat, som inkluderer hamburgere. Etter turen lørdag morgen ble han avlivet.

– Walnut gikk bort klokken 11.56 i dag tidlig. Familien og våre tre andre hunder, Monty, Nelson og Charlie, var også tilstede. Han døde raskt i mine armer, skriver Woods på sin Facebook-profil lørdag.

Han gir en stor takk til alle som var med på å gjøre den siste lufteturen til en minneverdig opplevelse.