Du kan spare gode penger på å utnytte butikkenes rabattavtaler. 
Du kan spare gode penger på å utnytte butikkenes rabattavtaler.  Foto: TV 2 Hjelper Deg

Sjekk hvor mye du egentlig kan spare med butikkenes rabattkort

Både matbutikker, klesbutikker og bensinstasjoner tilbyr deg rabattkort. TV 2 hjelper deg har sjekket hvor mye du kan spare.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I håp om at du skal komme tilbake som kunde igjen og igjen, tilbyr butikker en rekke rabatter, bonuser og andre fordeler dersom du blir medlem hos dem.

Fordelene får du enten ved å vise fram en app, et kundekort eller bare ved å trekke ditt normale betalingskort.

Vi har i samarbeid med Rune Nikolaisen, fra nettsiden gjerrigknark.com, sett på hvor mye du kan spare.

– Særlig på drivstoff og mat så blir det penger av det i det lange løp, sier Nikolaisen.

Vi har undersøkt mulighetene innen mat, klær og drivstoff.

Trumf og Coop

Blant matvarekjedene er det Coop-medlem og Trumf som er de desidert største. De gir de begge fast 1% rabatt hver gang du handler. Så om du, som norsk husholdninger flest, handler matvarer for 60 000 kroner i året, vil du hvert fall spare 600 kroner.

De ulike kjedene har også spesialtilpassede løsninger innenfor sin rabattordning, for eksempel tilbyr Kiwi 7,5% rabatt på frukt og grønt dersom du er Trumf-medlem.

Det dukker også opp med jevne mellomrom dager hvor det er såkalt trippe-trumf, mens Coop gir deg medlemskupp på utvalgte varer.

– Det er jo enkle løsninger både Coop og Trumf har for folk flest. Så jeg syns egentlig alle burde gå inn på de to tilbudene der, sier Nikolaisen.

Begge løsningen har også en rekke samarbeidspartnere hvor du kan få rabatter gjennom ditt medlemskap.

Gjerrigknarken Rune Nikolaisen utnytter butikkens kundefordeler nesten hver gang han handler.
Gjerrigknarken Rune Nikolaisen utnytter butikkens kundefordeler nesten hver gang han handler. Foto: Espen Storsve

Mange muligheter for drivstoff

Det finnes en rekke løsninger for å få billigere drivstoff. Du kan få rabatt gjennom å være medlem hos nevnte Coop eller Trumf, og det finnes flere kredittkort som også gir deg mulighet til å spare noen kroner på literen. Blant alle variantene har Nikolaisen to favoritter.

– Om du handler på flere ulike stasjoner anbefaler jeg kortet Flexi visa, som gir deg 4% rabatt, uansett hvor du fyller. Men du kan spare enda mer på å bruke kredittkortet 365 direkte, dersom du fyller på Esso. Der vil du få opp til 85 øre rabatt på literen, sier Nikolaisen.

365 direkte gir deg 34 øre/l fast rabatt fra Esso + 3,65 % i cashback, noe som betyr 85 øre/l ved pumpepris på 14 kroner. Kortet gir deg også fast 2% rabatt uansett hvor du fyller.

– Heller salg

Når det gjelder klesbutikkenes kundeklubber er ikke Nikolaisen særlig imponert.

– Det er fint at du får en hyggelig velkomstrabatt på 10% og 5% bonus hos Cubus og Kappahl. Spørsmålet er vel om man er så lojal at man og går fast til disse kjedene, slik at man får spart seg opp rabatten, sier Nikolaisen.

For du får ikke rabatten igjen ved hvert kjøp. Hver gang du handler får du poeng som etter hvert kan gi deg en rabatt.

Også Hennes og Mauritz tilbyr deg en velkomstrabatt, men den gjelder kun ved online kjøp, og rabatten du opptjener her kan du kun bruke på utvalgte varer.

– Så i prinsippet syns jeg det heller er viktig å sammenligne priser og handle der det er billig og på tilbud. Tilbud og salg på klær er det jo hele tida overalt, så jeg tror man har mer igjen for det enn å løpe til en fast kjedebutikk, for å spare seg opp noen kroner.

Men dersom du legger igjen hele familiens klesbudsjett, som for norske husholdninger i 2014 var på rundt 21000 kroner, kan du spare en tusenlapp hos kjedene Cubus og Kappahl.

Klesbutikkene er også de stedene hvor det krever mest av deg som forbruker å få tak i rabattene. Her må du som regel laste ned en app, som du viser hver gang du handler. Innenfor drivstoff og mat registreres rabatten din hovedsak rett på ditt betalingskort.

Dersom du ønsker å bli medlem i kundeklubbene er det absolutt letteste å gjøre dette på butikkenes nettside før du handler, i stedet for ved kassen.