BORTE: Emilie Meng (18) har vært sporløst forsvunnet i fire måneder, men politiet jobber videre med saken.
BORTE: Emilie Meng (18) har vært sporløst forsvunnet i fire måneder, men politiet jobber videre med saken. Foto: Privat/politiet

Emilie (18) har vært sporløst borte i fire måneder: Nå jobber politiet med disse tre teoriene

Saken om forsvunne Emilie Meng (18) er et mysterium for både politiet og familien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Emilie Meng (18) har vært borte i fire måneder. Den danske kvinnen forsvant fra sine venninner klokken 04.00 om morgenen, og har siden vært sporløst forsvunnet.

Helt åpent

Saken har vakt enormt engasjement i Danmark, og spesielt i Emilies hjemby Korsør, hvor hun forsvant 10. juli.

Familie, pårørende og venner har selv jobbet svært aktivt i letearbeidet, men de siste månedene har det kommet svært lite ny og viktig informasjon i saken.

Ifølge danske BT arbeider nå politiet med tre teorier i saken.

– Det ene er at hun i en periode har valgt å leve et annet sted. Det andre er at hun var vært utsatt for en ulykke i en eller annen form. Det tredje er at hun har vært utsatt for en forbrytelse, og dette er stadig vekk et helt åpent spørsmål, sier etterforskningsleder i politiet, Søren Ravn Nielsen til avisen.

Saken omtales som helt spesiell, da politiet har svært få spor, til tross for utallige avhør, ransakinger og teorier.

– Vi jobber bredt, men det er ikke noe gjennombrudd på nåværende tidspunkt. Vi har ikke heller noe nytt å gå ut med, med tanke på etterlysninger, sier Ravn Nielsen.

De vil ikke kommentere om det er flere nye mistenkte i saken.

Mann (67)

Politiet har den siste tiden arbeidet med letearbeidet i og rundt Korsør. De sier at de stadig får inn nye henvendelser i saken, og at det innebærer at saken etterforskes også utenfor hjembyen til Meng.

Tre personer har vært siktet i saken, blant annet en mann (67), hvor politiet har ransaket hjemme hans. Mannen kom i politiets søkelys etter at en nabo mistenkte at han holdt Meng fanget i kjelleren.

Politiet sier de stadig jobber med å finne ut hva som er årsaken til Emilies forsvinning, men at det forsatt er et mysterium hvor 18-åringen har blitt av.

Det var først rundt klokken 09.30 søndag morgen at familien oppdaget at Emilie ikke var kommet hjem. Hva som har skjedd med 18-åringen siden hun sist ble sett på byens togstasjon er et mysteriet.