Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Emilie Meng (18) har vært borte i fire måneder. Den danske kvinnen forsvant fra sine venninner klokken 04.00 om morgenen, og har siden vært sporløst forsvunnet.

Helt åpent

Saken har vakt enormt engasjement i Danmark, og spesielt i Emilies hjemby Korsør, hvor hun forsvant 10. juli.

Familie, pårørende og venner har selv jobbet svært aktivt i letearbeidet, men de siste månedene har det kommet svært lite ny og viktig informasjon i saken.

Ifølge danske BT arbeider nå politiet med tre teorier i saken.

– Det ene er at hun i en periode har valgt å leve et annet sted. Det andre er at hun var vært utsatt for en ulykke i en eller annen form. Det tredje er at hun har vært utsatt for en forbrytelse, og dette er stadig vekk et helt åpent spørsmål, sier etterforskningsleder i politiet, Søren Ravn Nielsen til avisen.

Saken omtales som helt spesiell, da politiet har svært få spor, til tross for utallige avhør, ransakinger og teorier.

– Vi jobber bredt, men det er ikke noe gjennombrudd på nåværende tidspunkt. Vi har ikke heller noe nytt å gå ut med, med tanke på etterlysninger, sier Ravn Nielsen.

De vil ikke kommentere om det er flere nye mistenkte i saken.

Mann (67)

Politiet har den siste tiden arbeidet med letearbeidet i og rundt Korsør. De sier at de stadig får inn nye henvendelser i saken, og at det innebærer at saken etterforskes også utenfor hjembyen til Meng.

Tre personer har vært siktet i saken, blant annet en mann (67), hvor politiet har ransaket hjemme hans. Mannen kom i politiets søkelys etter at en nabo mistenkte at han holdt Meng fanget i kjelleren.

Politiet sier de stadig jobber med å finne ut hva som er årsaken til Emilies forsvinning, men at det forsatt er et mysterium hvor 18-åringen har blitt av.

Det var først rundt klokken 09.30 søndag morgen at familien oppdaget at Emilie ikke var kommet hjem. Hva som har skjedd med 18-åringen siden hun sist ble sett på byens togstasjon er et mysteriet.