SKILT: Ved Sannes kasse er det alltid et tydelig skilt som viser at hun er døv, og derfor ikke kan høre eller svare på spørsmål om varene.
SKILT: Ved Sannes kasse er det alltid et tydelig skilt som viser at hun er døv, og derfor ikke kan høre eller svare på spørsmål om varene. Foto: TV 2 Danmark

Døve Sanne (42) løser jobben som kassadame på unik måte

Trebarnsmoren inspirerer tusenvis med sitt hjemmelagede skilt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et innlegg på Facebook-siden til den danske matbutikken Fakta har tatt fullstendig av de siste dagene, skriver TV 2 Danmark.

Alex Stensholm fra København delte et bilde av 42-åringen Sanne Østergaard, som betjente han i kassen da han handlet i matbutikken.

Til tross for at Sanne er døv, er hun ansatt i en jobb hvor man ofte kommer i situasjoner der man både må kunne høre og snakke.

– Det er så fint at dere ser muligheter i å ansette døve, og at det ikke trenger å være et problem, skriver Stensholm.

Over 15.000 har hittil likt posten Stensholm la ut.

Lagde eget skilt

For selv om en jobb med kundebehandling kanskje kan være krevende for en som er døv, løser Østergaard problemene på sin egen, finurlige måte.

Hun har nemlig laget et skilt som hun plasserer ved sin kasse. Der står det at hun er døv, og at kunder må gå til en annen kasse dersom de har noen spørsmål.

– Kundene leser skiltet, og så er de blide, flinke og forståelsesfulle. Mange av dem kjenner meg fra før, så de er tålmodige hvis det oppstår problemer med kassen, sier hun til BT.

Østergaard forteller at det noen ganger kan være krevende å følge med både på kundene og kasseskjermen, ettersom hun ikke hører noe.

– Jeg kan jo ikke høre bipet når varene blir registrert. Så derfor smiler jeg til kundene, det er jo veldig viktig, men jeg holder også hele tiden øye med om varene blir registrert, forteller hun til TV 2 Danmark.

– Håper flere butikkjeder ser denne ideen

Flere hyller både butikken og Østergaard etter at bildet av henne og skiltet har gått viralt.

– Det er alltid ideer som kan fremme folks muligheter for å jobbe. Jeg synes det er så bra gjort av dere, skriver Stensholm, som publiserte bildet.

– Jeg håper flere kjeder ser denne gode ideen som er med på å skape muligheter for døve.

Selv har Østergaard har lenge gått arbeidsledig, og er svært takknemlig for muligheten Fakta har gitt henne. Nå har hun jobbet i butikken i nesten to år.

– Jeg var jo nervøs i starten, bevares. Men etter hvert ble det sånn: «Yes!». Det er fantastisk. Jeg sitter her i kassen, og jeg vil bare gjerne bare bli sittende videre, sier hun til danske TV 2.