PÅGREPET: Politiet i Portland har pågrepet 26 demonstranter etter demonstrasjoner mot president Donald Trump. REUTERS/William Gagan
PÅGREPET: Politiet i Portland har pågrepet 26 demonstranter etter demonstrasjoner mot president Donald Trump. REUTERS/William Gagan

26 pågrepet under Trump-demonstrasjon i Portland

Politiet i Portland i Oregon pågrep natt til fredag 26 personer for å ha deltatt i opptøyer i byens gater under en demonstrasjon mot Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Politiet har pågrepet 26 mennesker under opptøyene. Fredag formiddag kommer vi med en oppdatert oversikt over pågripelser, siktelser og bilder, heter det i en Twitter-melding fra politiet.

CNN melder at det hele startet som en fredfull protest med over 4000 mennesker, men at det fort ble voldelig.

I går kveld var det også store demonstrasjoner der demonstranter begynte å ødelegge butikkvinduer og biler. Det ble også observert flere personer væpnet med baseballkøller og utstyrt med fakler, og demonstranter kastet gjenstander mot politiet.

Etter hvert omtalte politiet demonstrasjonen som rene opptøyer.

Tatt i bruk ikke-dødelige våpen

– Etter flere ordrer om å oppløse folkemengden, har politiet tatt i bruk ikke-dødelige våpen som gummikuler, tårespray og pepperspray, meldte politiet.

Marita Nilsen, en 24 år gammel norsk student, var til stede. Hun omtaler overfor NRK situasjonen som ubehagelig.

– Det er skumle greier. Folk vet hva de vil. Dette er protester som vil fortsette de neste dagene. Det er knuste ruter her, og i går brant det flere steder.

Donald Trump selv har på Twitter kommentert demonstrasjonene som urettferdig og egget opp av media.

(NTB/ TV 2)