Foto: Markus Schreiber

Sverre Lunde Pedersen skuffet og sprakk

Sverre Lunde Pedersen tok ledelsen og hang godt med i starten, men sprakk på 5000-meteren i par med Sven Kramer og skuffet stort med 13.-plass i verdenscupåpningen.

Mens Kramer gikk et bunnsolid løp og tok en klar seier på årets første internasjonale 5000 meter med 6.21,60 på den litt tunge isen i Kina, slet Sverre Lunde Pedersen seg inn til 6.33,84. Mot slutten tapte han veldig mye, noe som viser at han er langt unna toppformen. På den siste runden klarte han ikke bedre enn 34,8 sekunder.

– Det som skjedde i dette løpet er et typisk tegn på at Sverre Lunde Pedersen ikke er i god form, slo NRK-ekspert Even Wetten fast allerede fra start, og viste til at Kramer avgjorde duellen mot Pedersen etter vel 1400 meter. Fra da av var det ikke noen spenning i paret.

Etter hvert ble det klart at Sverre Lunde Pedersen heller ikke kunne kjempe om en plass på seierspallen.

– Vi er ikke i form ennå, men håpet er at grunnformen er så god at vi kan være med å hevde oss i teten på flere distanser, selv om vi ikke er i toppform, sa landslagstrener Sondre Skarli til NTB fredag. Ønsket og håpet hans ble ikke oppfylt på 5000 meter, der han hadde et lite håp om pallplass til Sverre Lunde Pedersen.

– Det er langt fram. Jeg gikk et dårlig løp og må bare glemme dette raskest mulig, sa Pedersen til NRK. Han la til at han ikke visste om den dårlige luften i den kinesiske byen Harbin kunne ha hatt noe å si.

Den neste sjansen til å kjempe om en plass blant de beste for Fana-løperen nå blir 1500 meter. (©NTB)