Ingen ville ha Lasse tilbake på Farmen – tapte tvekampen med vilje

Kritikken fra de andre Farmen-deltakerne gikk hardt inn på Lasse Bergseter (49).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sesongens mest omdiskuterte deltaker Lasse Bergseter (49) måtte søndag forlate Farmen, etter seks uker på gården.

På forhånd var det knyttet stor spenning til tvekampen i slegge mellom Lasse og Oddvar Jenssen (32) – en tvekamp de andre deltakerne forventet å bli svært jevn.

At tvekampen ble nervepirrende og ytterst spennende er det ingen tvil om. På 48 sekunder, som er ny rekord på Farmen, dunket Oddvar fem nagler ned i trebjelken, med Lasse hakk i hæl.

Tapte med vilje

Det ble vill jubel da programleder Gaute Grøtta Grav utropte Oddvar som vinner, og Lasse måtte ta farvel.

Men det de andre deltakerne ikke fikk vite var at Lasse tapte tvekampen med vilje.

– Jeg kunne ikke dra tilbake til gården etter den krasse kritikken jeg fikk på tinget. Oddvar var ikke raskest, men å utsette meg selv for tiden videre hadde blitt alvorlig galt. Det kan jeg kun skylde meg selv for, sier Lasse til TV 2 rett etter tvekampen.

Det Lasse sikter til er den voldsomme krangelen som oppsto mellom ham og Laila Lockert (40) tidligere i uka. Gnisningene mellom de to deltakerne eskalerte da den ene gåsa prøvde å stikke fra gården, og deltakerne ble nødt til å prøve å fange den.

Kunne vært annerledes

Er dette den nye Farmen-romansen?

Håndteringen av situasjonen fikk begeret til å renne over for Lasse, og lot det gå ut over Laila. På tinget før tvekampen fikk Lasse mye kritikk fra de andre deltakerne, og alle var enige om at de ikke ønsket Lasse tilbake på gården.

Dermed bestemte Lasse seg for å tape tvekampen med vilje.

– Hadde ikke jeg lekset henne opp med måten hun håndterer dyrene på hadde ikke jeg stått her i dag. Da hadde det vært noen andre, sier han.

– Skulle stoppet spillet tidligere

Allerede fra første stund lovte Lasse å lage rabalder på Farmen, ved å sabotere og dolke de andre i ryggen om nødvendig. Nå angrer han på at han dro det så langt.

– Jeg tok et valg da jeg kom inn på Farmen og så gjengen, at noen måtte ta ansvar og lage litt liv og røre. Men i ettertid ser jeg at jeg kunne stoppet litt tidligere, innrømmer 49-åringen.

Før Lasse dro rakk han å beklage seg overfor de andre, og lovet å stoppe spillet umiddelbart hvis han vant tvekampen.

– Det hadde jeg gjort. Men alle var i mot at jeg skulle komme tilbake. Hadde et par av dem hatt lyst at jeg skulle vinne, så hadde det vært annerledes, forteller han.

– Det er surt

49-åringen hadde et stort ønske om å vinne Farmen, og synes det er surt å ikke få være med de siste ukene.

– Det er surt, men hvis man ser på deltakerne som er igjen så er det et spørsmål om jeg hadde kommet helt til finalen. Jeg måtte nok ha vært i tvekamp mot «bicepsgutta» (Marius, Simen og Ali jour. anm) i melkespann eller tautrekking, og da hadde det vært kjørt, avslutter Lasse.

Lasse hadde mest av alt lyst til å ringe hjem til samboeren da han måtte forlate Farmen. Se reaksjonen hans når ønsket blir oppfylt.

Farmen ser du på TV 2 mandag og onsdag kl. 21.40, samt søndag kl. 20.00.

Du kan også se Farmen når det passer deg på Sumo.