OPPDIKTET: Den unge kvinnen anmeldte et overfall utført av to menn kledd i Trump-effekter, men da politiet begynte etterforskning erkjente hun at anmeldelsen var falsk.
OPPDIKTET: Den unge kvinnen anmeldte et overfall utført av to menn kledd i Trump-effekter, men da politiet begynte etterforskning erkjente hun at anmeldelsen var falsk. Foto: Mike Segar/Reuters

Kvinne løy om overfall fra Trump-tilhengere

En 18 år gamme student anmeldte to menn med Trump-skjorter for å rive av henne hijaben og rope rasistiske skjellsord til henne. Hun innrømmer at det var løgn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Louisiana satte i gang etterforskning da den 18 år gamle studenten anmeldte overfallet.

Hun hevdet at to menn ropte rasistiske slagord mot henne, rev av henne hijaben og stjal lommeboken hennes.

– Det viser seg at det ikke er sant, sier talsperson for Lafayette-politiet, Karol Ratcliff, til ABC News.

Slått med metall

Ifølge anmeldelsen hoppet de to mennene ut av en bil og slo henne i ryggen med en metallgjenstand.

Anmeldelsen vakte stor oppsikt i USA, og var del av en twitterkampanje der folk over hele landet rapporterte om angivelige voldshendelser i kjølvannet av presidentvalget.

– Jeg vet ikke hva motivet for den falske anmeldelsen er, sier Ratcliff.

– Å skape frykt og gjøre folk engstelig er ikke rett fremgangsmåte for å uttrykke sin misnøye, sier han.

18-åringen kan vente seg en siktelse for falsk anmeldelse, men slipper trolig fengselsstraff ettersom hun erkjente å ha løyet.

Hundrevis av anmeldelser

Politiet i USA etterforsker hundrevis av anmeldelser som gjelder vold og trakassering mot fargede og muslimer. På Twitter-siden til den amerikanske journalisten Shaun King forteller flere om negative opplevelser som de knytter til Donald Trumps valgseier.

Flere av dem forteller om trakassering de er utsatt for, og debatten raser. Ordlyden er hard og frustrasjonsnivået er høyt. Den som stikker seg frem med sine meninger blir tatt hardt av sine meningsmotstandere.

På demokratisk side er også frustrasjonsnivået høyt. Trumps politiske motstandere har i flere byer demonstrert mot valgresultatet, men flere steder har demonstrasjonene gått over til å bli slåssing og opptøyer.

Tåregass og hærverk

Rundt 4000 personer marsjerte i demonstrasjonstog i Portland. Da noen av dem begynte å knuse butikkvinduer og satte fyr på søppelspann, kom opprørspolitiet.

Noen av demonstrantene kastet gjenstander mot politiet, som svarte med tåregass.

I stater over hele USA har folk demonstrert. Trump kommenterte demonstrasjonene slik på Twitter:

– Hadde nettopp et åpent og vellykket presidentvalg. Nå demonstrerer profesjonelle demonstranter, motivert av media. Veldig urettferdig!