Fotballryktene: – Mourinho vil lokke Özil vekk fra Arsenal

Og Liverpool kjemper med Tottenham om tysk midtbanetalent.

Nå er det under to måneder igjen til overgangsvinduet åpner igjen.

Lagene er begynt å se hva som fungerer, og kanskje viktigere: hva som ikke fungerer.

Managere og sportsdirektører er i ferd med å identifisere hvilke spillere de trenger i januar for å oppnå suksess de siste månedene av året.

Noe av dette lekker til pressen, andre ting er mer hentet ut av løse luften i tabloidaviser.

Hvor treffsikkert det er får man ikke fasiten på før i januar, men her er fotballryktene:

Arsenal har fortsatt ikke klart å lokke Mesut Özil til å signere en ny kontrakt med London-klubben. Det ønsker Manchester United å dra nytte av. Özil er Arsenals best betalte spiller og ifølge The Sun er det uenigheter om lønn som gjør at kontraktsforhandlingene trekker ut.

Mourinho, som jobbet sammen med Özil i Real Madrid, er villig til å betale ham 250,000 pund i uken for å lokke ham til klubben. Den gang kalte Mourinho den tyske midtbanespilleren for «verdens beste nummer 10». The Sun melder at United imidlertid har innfunnet seg med at en eventuell overgang ikke kommer til å finne sted før til sommeren, dersom det ikke blir en løsning på kontraktsforhandlingene med Arsenal. Özil har tidligere vært linket til en overgang til en av Tyrkias største klubber: Fenerbahce.

Det er ikke bare Özil Mourinho ønsker å kapre. Manchester City har bestemt seg for å hente Antoine Griezmann fra Atletico Madrid. Ifølge Sunday Mirror så skal Josep Guardiola være villig til å legge 700 millioner kroner på bordet for EMs toppscorer. Men Griezmann er også mannen Jose Mourinho vil ha til å ta over sjefsrollen i Manchester Uniteds angrep. På Vicente Calderon sitter de bare og gnir seg i hendene og venter på en auksjon fotballverden ikke har sett maken til tidligere. Manchester Evening News melder fredag at mens Guardiola ser for seg en overgang til sommeren, så ønsker Mourinho å smi mens Griezmann er varm allerede nå i januar. Den franske landslagsspilleren avslørte tidligere denne uken at han snakker med Paul Pogba om United på landslagssamlingene.

– Det vil være fantastisk å spille med Paul Pogba en dag, skal han ha sagt ifølge avisen.

Det er ikke så lenge siden meldingen om at Philippe Coutinho gjerne kunne tenke seg å spille for Barcelona kom. Og nå har Liverpool tatt frem prismaskinen og satt en prislapp på den offensive midtbanespilleren. Ifølge Le10Sport skal Coutinho være tilgjengelig for dem som er villige til å betale 680 millioner. Fredag skriver spanske Sport at Barcelona nå har gjort brasilianeren til sin førsteprioritet på overgangsmarkedet. Heldigvis for Liverpool, ser det ut til at det ikke blir før til sommeren.

Liverpool på sin side, ønsker å gi Tottenham kamp om Schalke-sensasjonen Max Meyer. Ifølge The Mirror har Jürgen Klopp vært en stor beundrer av dem 21 år gamle offensive midtbanespilleren siden han var manager i Borussia Dortmund. Meyer anses for å være et av de største talentene i Bundesliga og har allerede spilt tre kamper for det tyske A-landslaget.

Arsenal på sin side hadde åpenbart bestemt seg i sommer for at Olivier Giroud skulle oppgraderes. The Gunners skal ha forsøkt å bruke franskmannen som lokkemiddel for å få Inter eller Napoli til å gi slipp på henholdsvis Mauro Icardi eller Gonzalo Higuain. Napoli var interessert i franskmannen, men det hjalp lite, for Higuain hadde allerede bestemt seg for å gå til Juventus. Men nå følger både AC Milan og Napoli med på 30-åringens situasjon. Giroud har slitt med skader og ikke startet en eneste kamp denne sesongen. Han har 18 måneder igjen av kontrakten sin.

– Jeg ser for meg at jeg blir værende i Arsenal til kontrakten min går ut. Men jeg vil ikke lyve. Det har vært noen ganger der jeg har vært skuffet og ikke fornøyd med situasjonen min, sier han ifølge The Mirror: