– Smalling ute minst fire uker

Manchester United-stopper Chris Smalling kan være ute frem til jul.

Jose Mourinho var kritisk til at Smalling ikke kunne spille søndagens kamp mot Swansea fordi han ikke følte seg 100 prosent.

Nå viser det seg imidlertid at den 26 år gamle midtstopperen pådratt seg et brudd i tåen og kan være ute frem til jul. Ifølge Daily Mail er tåen brukket to stedet.

Smalling mister dermed minst sju kamper, blant dem oppgjørene mot Arsenal, Everton og Tottenham, samt kvartfinalen i ligacupen mot West Ham.

Avisen skriver videre at Smalling fikk to injeksjoner i foten i forkant av kampen mot Chelsea 23. oktober. Etter kampen fikk han skryt av manager Mourinho for sin fenomenale innsats. Landslagsstopperen klarte imidlertid ikke å spille Swansea-kampen på grunn av smertene. Heller ikke Luke Shaw følte seg frisk nok til å spille den kampen.

– Det er forskjell på å være modig, å ville spille koste hva det koste vil, og på dem der litt smerte gjør en forskjell. Mange store fotballspillere, også store sportspersonligheter, har spilt uten å være 100 prosent. Man må gjøre alt for laget. Det er min måte å tenke på. Dersom jeg en dag treffer de store i klubben som har opplevd mye suksess, kommer de til å si til meg at de ofret seg selv om de hadde smerter overalt, sa Mourinho i intervjet etter kampen.

Smallings skade er dårlig nytt for Mourinho, som fra før av må klare seg uten midtstopper Eric Bailly og Antonio Valencia. For å gjøre tingene enda verre forlot Marouane Fellaini tirsdag Belgias treningsleir og dro tilbake til Manchester etter at han pådro seg en skade i leggen mot Swansea.