– På tide å vise Norge hva jeg kan

Joshua King frustert over måltørken på landslaget.

Praha (TV 2):

– Selvfølgelig er det enklere å utvikle samspillet på klubb- enn på landslaget.

Det sier Joshua King og ergrer seg over at han aldri helt har klart å følge opp suksessen han hadde i de første kampene for Norge.

– Jeg spiller på et godt klubblag i verdens beste liga, men for meg er det spesielt å opptre med flagget på brystet. Jeg er stolt over å representere landet mitt.

Frustrert over Ungarn-vraking
At han ikke fikk sjansen i skjebnemøtene med Ungarn i fjor høst, frustrerte ham enormt.

– Jeg husker godt følelsen da Per-Mathias (Høgmo) ringte meg et par timer før uttaket og ga meg beskjed om at jeg var vraket.

– Sitter det i ennå?

– Vi har pratet oss gjennom det og lagt det bak oss. Jeg er ferdig med det og bærer ikke nag til sjefen. Nå ser jeg fremover – mot nye muligheter og et VM-sluttspill i Russland om to år.

– Bare seier er godt nok
Bedre enn noen skjønner Joshua King hvor vanskelig vi har stilt oss etter 0-1 i Aserbajdsjan.

– Det betyr egentlig at bare seier er godt nok mot Tsjekkia. Med uavgjort lever håpet, men det er tynt.

– Hva skal til for at du blir tungen på vektskålen i Praha?

– Lagkameratene kjenner meg og vet hvor jeg vil ha ballen og hvordan de skal spille meg opp. Men dette får vi mye bedre tid til å trene på i Bournemouth enn med Norge, understreker Joshua King uten å legge skylden for ineffektivitet og måltørke på andre enn ham selv.

– Situasjonen bør motivere oss til å vise oss fra vår beste side.

Berget er tilbake
Jo Inge Berget var norsk joker og ordnet 1-0 mot Kroatia da stemningen snudde og nattsvart pessimisme ble forvandlet til rosenrødt fremtidshåp og tro på norsk EM-deltakelse i fjor høst. Nå er Berget klar igjen – som suksessombrust svensk seriemester med Malmö FF og mulig matchvinner mot Tsjekkia i Praha.

– Det er på tide å få pendelen til å svinge tilbake igjen, sier 26-åringen fra Hadeland og minner om at det var hårfine marginer som skilte suksess fra fiasko i kvalifiseringen for Frankrike-EM.

– Jeg er i kjempeform og føler jeg har fått det bra til på treningene. Nå må vi gripe sjansen og vise at vi kan bedre enn det vi har prestert de siste kampene. Vi må gjenskape stemningen fra sensommeren i fjor.

Drar på kjærlighetsferie til Hawaii
Jo Inge Berget er den første til å innrømme at vi ikke har en samling verdensstjerner på det norske landslaget.

– Derfor må vi løpe mer og jobbe hardere enn de andre. Jeg er klar hvis Per-Mathias (Høgmo) gir meg sjansen.

– Men nå har landslagssjefen valgt å hente Mats Møller Dæhli fra U- til A-troppen?

– Og da kommer selvfølgelig kravet om at han må spille fra start. Jeg skjønner det, men kan ikke la det distrahere meg i mine forberedelser. Jeg vet hva jeg er god for og har hatt en strålende høst i Allsvenskan. Får jeg sjansen, skal jeg gripe den, sier Jo Inge Berget før kantspilleren med en fortid i Udinese og Cardiff drar på kjærlighetsferie til Hawaii.