«Dio» om voldelig oppførsel:

– Det var ikke et slag. Det var en dårlig kameravinkel

Adama Diomande mener episoden som førte til tre kampers karantene ikke var noe slag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se slaget som sendte nordmannen ut i karantene i videovinduet over!

Adama Diomande ble utestengt i tre kamper etter å ha slått etter en motstander i ligacupkampen mot Bristol City i oktober.

«Dio» havnet i klammeri med Marlon Pack. Dermed havnet han også i klammeri med eget forbund, som falt ned på å straffe nordmannen.

– Jeg føler ikke det var noe slag. Det var en ganske dårlig kameravinkel, men vi gadd ikke å protestere og tok tre kamper fremfor å få det dobbelte, sier Dio til TV 2 om straffen på landslagets samling i Tsjekkia.

Det var manageren som rådet Diomande til ikke å protestere på dommen.

– Manageren min mente vi ikke burde gå videre med saken. Så da gjorde vi ikke det.

– Hvis det ikke var et slag. Hva var det da?

– Det er mer en riving på skulderen. Det er vanskelig å se. 99 prosent vil si at det er et slag når man ser det fra den kameravinkelen. Men hvis du ikke kjenner meg, ikke kjenner spillestilen min eller måten jeg er på på banen vil de nok si at det er et slag. Motstanderen gjorde jo heller ingenting ut av det da det skjedde. Det var ingen klaging i etterkant, forklarer Hull-spissen.

Det engelske fotballforbundet (FA) siktet og dømte uansett Diomande for voldelig oppførsel og utestengelse i tre kamper.

På onsdagens trening drillet landslagssjef Per-Mathias Høgmo det som fort kan bli startelleveren som går ut på gresset på Eden Arena i Praha fredag kveld. Der var ikke det ikke funnet plass til Diomande. Selv vil han ikke spekulere i om han bør få starte eller ikke.

– Det er ikke opp til meg å ta ut laget. Vi har et bra lag, kanskje bedre enn på lenge. Jeg er bare glad for å få spille. Bryr meg ikke om jeg spiller kant eller spiss, sier han.

Norge trenger tre poeng mot Tsjekkia for å gjenreise et realistisk håp om å ta annenplassen i VM-kvalifiseringsgruppen.

Davy og Jesper on tour: – Norge er større favoritt til å slå Tsjekkia enn Trump var i valget