BRØDRE: Connor (6) og Noah Barthe (4) var brødre, og overnatter hos en venn da de ble drept av en slange.
BRØDRE: Connor (6) og Noah Barthe (4) var brødre, og overnatter hos en venn da de ble drept av en slange. Foto: PRIVAT

Mens guttene sov, snek pytonslangen seg inn og kvalte dem til døde

Nå slipper slangeeieren straff etter den svært tragiske hendelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2013 ble Canada rystet av en tragisk hendelse hvor to små gutter ble drept.

De to brødrene Noah (4) og Connor Barthe (6) fra Campbell i New Brunswick ble funnet kvalt til døde i en leilighet hvor de var på overnattingsbesøk.

Undersøkelser viste at det var en rømt pytonslange som hadde kvalt guttene.

Leiligheten de overnattet i lå i overetasjen av en dyrebutikk som blant annet hadde reptiler.

Brødrene besøkte en venn som bodde i leiligheten, og de to sov i stua. Det var vennens far som eide dyrebutikken, og han hadde god kontakt med brødrene og deres familie, som bodde like ved.

Rømte gjennom ventilasjonsanlegg

Politiet mener slangen rømte fra dyrebutikken om natten, og tok seg inn i leiligheten gjennom et ventilasjonsanlegg. Slangen ble oppbevart i glassbur, men klarte trolig å ta seg ut gjennom en lufteventil.

Slangen krøp opp gjennom ventilasjonsrøret, som gikk over leilighetens tak. Men vekten av slangen gjorde at røret kollapset, og dyret falt rett ned der guttene sov.

Slangen, en afrikansk klippepyton, ble senere funnet og fanget av det lokale politiet. Den veide ifølge CBC rundt 24 kilo, var 3,8 meter lang og 30 centimeter i omkrets.

BEGRAVELSE: Fem dager etter at de ble funnet døde, ble de to guttene begravet i New Brunswick i Canada. 
BEGRAVELSE: Fem dager etter at de ble funnet døde, ble de to guttene begravet i New Brunswick i Canada.  Foto: Andrew Vaughan

Obduksjon viste at guttene døde av kvelning. De var også dekket av sår fra slangebitt.

Slipper straff

I november i år, tre år etter hendelsen, møtte eieren av dyrebutikken, Jean-Claude Savoie (40) i retten, tiltalt for uaktsomt drap. Retten bestemte imidlertid at mannen ikke kan klandres for dødsfallene, melder Sky News.

Leslie Matchim, Savoies forsvarer, forklarte at Savoie trodde slangen var for stor til å komme seg gjennom ventiliasjonsrøret, og at han derfor ikke hadde sikret det.

– Ulykker skjer, men ikke alle som forårsaker en ulykke er skyldig i kriminell uaktsomhet som fører til døden, sa Matchim.

Savoie har tidligere uttalt at han var god venn med guttenes mor, og at han synes dødsfallene var svært tragisk. Hans egen sønn, som guttene besøkte, kom fra hendelsen uskadd.

– Denne tragedien tok knekken på ham. Han var som familie til de to drepte guttene, og det er absolutt noe han vil bære med seg resten av livet, sa Matchim til Toronto Star.