Våget ikke politianmelde VM-krasj

Sykkelforbundet avslører nå at de ikke våget å politianmelde den uniformskledte mannen som kjørte på den norske VM-deltakeren Susanne Andersen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fryktet i så fall at den 18 år gamle jenta ville bli nektet å forlate landet før saken var avgjort.

– Vi ble oppfordret ikke å politianmelde saken og fortalt at vi da ikke ville komme ut av landet. Vi syntes det var best at Susanne kom seg hjem, forteller Hans Falk, sportssjef i Norges Cykleforbund.

– Med vilje!

Trygt tilbake i Norge forteller han detaljer fra saken som Sykkelforbundet holdt tett om da de fortsatt var i Qatar.

– Jeg er overbevist om at det var en bevisst handling fra politimannen som kjørte rett på Susanne.

– Er ikke dette drøyt å påstå uten bevis?

– Jeg kan ikke si det helt sikkert. Men det var ingen bremsespor, han var uten empati. I stedet fyrte han opp en røyk og pratet i telefonen uten å bry seg om jenta som lå på bakken og skrek, svarer Falk.

Hjemme i Stavanger hos mamma og pappa er Susanne Andersen klar på at hun slapp billig unna.

– Tenk så ille det kunne gått. Jeg har vært heldig, innrømmer hun.

18-åringen returnerte fra Doha med en bronsemedalje fra juniorrittet og blåmerker på kroppen. Verst gikk det ut over sykkelen.

– Vi ble opplyst om at det ikke er så uvanlig å bli nedkjørt som kvinner med bare ben, som blir ansett som å være utfordrende kledd, hevder Falk.

Boikott

Han lar også det internasjonale sykkelforbundet få gjennomgå. Etter ulykken ba Falk UCI om å advare de andre nasjonene og be de være forsiktige mens de syklet i trafikken. Dette var svaret de fikk, ifølge Falk:

– Vi ble gjort oppmerksomme på at vi var gjester i landet og bedt om å respektere trafikkreglene. Det hadde vi selvsagt gjort, men vi ble ikke behandlet som gjester, mener han.

– Vi kan ikke konkurrere i slike land, legger han til.

UCI skriver dette i en kommentar til hendelsen i Doha:

– Situasjonen ble håndtert der og da, og ble rapportert videre til offentlige myndigheter via den lokale organisasjonskomiteen.

TV 2 har forsøkt å få en kommentar fra qatarske myndigheter uten å lykkes.