OVERTENT: Boligen brant kraftig, men brannvesenet fikk etter hvert kontroll.
OVERTENT: Boligen brant kraftig, men brannvesenet fikk etter hvert kontroll. Foto: TV 2-TIPSER

Røykdykkere hentet person ut av brennende bolig

Et hus på Kjørbekk i Skien har fått store skader etter en brann i natt. To personer kom seg uten på egenhånd, mens en mann ble hentet ut av røykdykkere fra brannvesenet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved 00.30-tiden natt til torsdag ble nødetatene varslet om en boligbrann i Skien. Da de kom frem til stedet var huset overtent.

– Vi fikk melding fra en av de to personene som kom seg ut av huset på egenhånd. De opplyste at det muligens befant seg en tredje person i huset, forteller operasjonsleder Geir Kastmo i Sør-Øst politidistrikt til TV 2.

Røykdykkere gikk inn i det brennende huset. Der fant de en mann i 60-årene som ble fraktet ut. Han var ikke bevisst, men ble stabilisert av helsepersonell og fraktet til sykehuset i Telemark med ambulanse.

Etter kort tid ble han fløyet videre til Haukeland Universitetssykehus i Bergen. Mannen har alvorlige skader.

De to andre er menn i 40-årene, og ingen av dem har fått skader som betegnes som alvorlige. Én av dem har vært utsatt for en del røyk.

– Etter hva de to som kom seg ut på egenhånd har forklart, så er det ingen åpenbar brannårsak. Vi har vakthold der frem til det er kaldt nok på brannstedet til at krimteknikerne kan starte arbeidet med å finne brannårsak. Jeg vil anslå at det arbeidet går i gang torsdag ettermiddag, sier Kastmo.

Det var ikke flere enn tre personer i utleieboligen. Ved 01-tiden ble brannen meldt slukket. Det var ikke spredningsfare til andre bygninger i nærheten.