Selnæs: – Norge mangler de store stjernene

Ole Selnæs drømmer om å bli kaptein på A-landslaget.

Se Serbia-Norge i U21-playoff fredag kl. 17.55 på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo.

Steffen Iversen mener det norske A-landslaget mangler gode lederskikkelser og at Per Ciljan Skjelbred ikke er noen kapteinstype.

På U21-landslaget - som onsdag kveld reiste til Serbia - mener en av Norges aller beste spillere at mangelen på lederskikkelser ikke er alarmerende, men det er noe annet som er fraværende.

– Norge mangler de store stjernene. Det er veldig mange som er gode, men på et jevnt nivå, sier Ole Selnæs til TV 2.

Kapteinsambisjon
Selv går han med en drøm å bære kapteinsbindet på A-landslaget.

– På sikt er det en klar ambisjon jeg har. Jeg ser på meg selv som en ledertype. Jeg følte jeg var det i Rosenborg, og jeg føler jeg begynner å bli det i klubblaget i Saint-Étienne, sier 22-åringen.

Tidligere Rosenborg-lagkompis Alexander Sørloth mener Selnæs er blitt mer voksen de siste sesongene.

– I sine tidligere år kunne han bli litt vel sutrete, men han har vokst opp og vent seg av det og da er han en veldig fin ledertype nå, sier han.

– Var ikke mer aggressiv enn jeg pleier
Saint-Étienne-proffen er utestengt i fire kamper for å ha slengt med leppa til dommeren etter tapet for Aserbajdsjan. Det kan være beleilig for U21-landslaget som skal spille EM-playoff, men det betyr at Selnæs ikke får spille kvalikkamper med A-landslaget på elleve måneder.

«You referees whistled on everything, you are so fucking bad», sier Selnæs selv er ordene som fikk ham utestengt.

– Hvor aggressiv var du mot dommeren?

– Jeg var ikke noe mer aggressiv enn jeg pleier å være, men jeg pleier å være ganske aggressiv på banen, sier Selnæs.

– Var du i ansiktet og skrek til ham?

– Nei, det var jeg ikke. Jeg gikk helt vanlig fra banen og inn i garderoben. Det var ikke sånn at jeg gikk mot ham eller noe. Jeg gikk helt vanlig og ropte mens han sto der, men jeg var aldri noe nærmere ham enn sju meter unna, sier trønderen.

– Koker fortsatt når intervjuene gjøres
På spørsmål om han ser på seg selv som en av Norges beste fotballspillere svarer 22-åringen beskjeden.

– Det får andre svar på, men jeg synes jeg var gjort det veldig bra i år for klubblaget. Jeg spiller fast på en storklubb i Frankrike, men om jeg er det får andre svare på. Jeg legger meg ikke borti den diskusjonen.

– Så du sier ikke at du er en av de beste?

– Nei, det kommer jeg ikke til å si.

– Jeg trodde du var såpass cocky at du kunne si det?

– Hehe, du trodde det ja. Nei, jeg har alltid vært beskjeden utenfor banen. Men på banen… Jeg er to forskjellige personer, en på og en utenfor banen. Utenfor er jeg veldig rolig, men det er det folk ikke tror. I de fem-ti minuttene etter kamp, når mange intervju gjøres, da koker det fortsatt. Da kan det oppfattes aggressiv og sånn, men utenfor banen er jeg veldig, veldig rolig, sier han.

– Premier League er innenfor rekkevidde
Saint-Étienne-spilleren drømmer om Premier League, men tror han at han kunne spilt for et topplag på balløya?

– Det er det man drømmer om. Når jeg er 22 år og spiller fast i Frankrike, så kan jeg ikke gå rundt og tro at de ikke er mulig. Men jeg vet det er et godt stykke frem dit for min del. Jeg har bare vært et år i Frankrike. Jeg må utvikle meg om jeg skal dit. Men jeg er som sagt bare 22 år og håper jeg skal utvikle meg masse.

– Så svaret er ja?

– Ja, jeg føler Premier League er innenfor rekkevidde hvis jeg utvikler meg, sier Selnæs.

– Fotball er ferskvare
Samme dag som U21-landslaget spiller sin første playoff-kamp, skal A-landslaget møte Tsjekkia. Etter en svak høst der mange har ment at trener Per-Mathias Høgmo må gå, tror 22-åringen at det endelig kan snu for A-landslaget.

– Fotball er ferskvare. Vinner man i Tsjekkia har man fått en ganske bra start på kvaliken. Før Ungarn-kampen var det også voldsom «go», kampen ble utsolgt med en gang.

– Hvordan er det å leve av en bransje der det er himmel og helvete og ingenting imellom?

– Du må prøve ikke å bry seg så mye om det. Når det går veldig bra og alt er superbra, så må du være kritisk. Også får du prøve å bygge opp når alle er supernegative. Men det er man flink til. Trenere er flinke til det og det er man flinke til innad i troppen også. Man har som regel et annet bilde der enn utad.

– Hvordan er det bildet på A-landslaget?

– Som du sier er jo ting himmel eller helvete, men det er jo ikke sånn det er innad. Der fokuserer vi mye mer på prestasjon, og vi føler lett når vi har gjort en bra prestasjon og når vi har gjort det dårlig. Hvis vi føler vi har gjort det dårlig, så blir det litt helvete i noen timer, så får vi fort snudd det til noe positivt, sier Selnæs.