«EUROPAS KÅTESTE FOTBALLMESTER»: Det er tyske Bild som omtaler Christian Gytkjær slik, og for å understreke poenget sitt har de funnet flere bilder på danskens Instagram-konto.
«EUROPAS KÅTESTE FOTBALLMESTER»: Det er tyske Bild som omtaler Christian Gytkjær slik, og for å understreke poenget sitt har de funnet flere bilder på danskens Instagram-konto. Foto: Skjermdump, Bild og Instagram

Gytkjærs nakenfeiring går verden rundt

«Europas kåteste fotballmester», skriver tysk storavis.

Christian Gytkjær fått stor oppmerksomhet etter å ha posert naken med Tippeliga-trofeet søndag.

Bildet ble lagt ut på Instagram, før det ble slettet da RBK ba dansken om å fjerne det. Da var det imidlertid for sent, en rekke medier hadde nemlig plukket opp stuntet til dansken og lagkompis Pål André Helland.

«Europas kåteste»
Men det er ikke bare her hjemme dansken har fått stor oppmerksomhet. Populære The Sport Bible har delt danskens bilde med sine 2,1 millioner følgere, og det har fått over 36 000 «likes».

Christian Gytkjær med kort og konsis kommentar.
Christian Gytkjær med kort og konsis kommentar. Foto: Skjermdump

Gytkjær selv har også fått det med seg, for 26-åringen har lagt igjen en liten kommentar i form av en solbrille-emoji.

Medier verden over har også skrevet om pokalstuntet. «Gytkjær skapte skandale i Fotball-Norge» skriver svenske Expressen, selv om de fleste her hjemme ser ut til å ha tatt den usedvanlige feiringen med et smil.

Aller lengst går tyske Bild. «Europas kåteste fotballmester» skriver avisen i sin tittel, og følger opp med «Viking-galskap i Norden».

Ved å embedde en av danskens tidligere Instagram-bilder forteller de også at «han har allerede vist fansen sin lange nese»:

Han omtales blant annet også i den rumenske tabloidavisen Libertatea, Publimetro México, italienske foxsports.it, portugisiske O Jogo og Record, polske ofsajd.onet, belgiske Het Laatste Nieuws, kroatiske Index og kinesiske sports.sohu.com.

– Jeg synes det er et fantastisk bilde. Jeg synes sånt er morsomt, jeg har kanskje ikke så mye filter på sånne ting, sa Gytkjær til TV 2 mandag.

Ikke den første
Dansken forklarte at han bare hadde fått positiv respons og noen nye beundrere.

– Hehe, ja, det er klart at det er mange som har sett det og mange som har reagert på det. Man får en del meldinger, men det er bare hyggelig. Alt har vært positivt, jeg har ikke fått noe dritt for det. Det er hyggelig at folk synes det er gøy, sier han.

26-åringen er for øvrig ikke den første til å bedrive nakenfeiring med pokalen. Håndballspilleren Konstantin Igropulo hadde en lignenende positur etter å ha vunnet EHF-cupen i mai i fjor.