I TRØBBEL: Tidligere HamKam-kaptein Peter Sørensen er tiltalt for å ha utøvd vold mot sin kone.
I TRØBBEL: Tidligere HamKam-kaptein Peter Sørensen er tiltalt for å ha utøvd vold mot sin kone. Foto: Poppe, Cornelius

Tidligere Tippeliga-stjerne tiltalt for vold mot kone og barn

– Jeg ser frem til å bli frikjent i retten, sier Peter Sørensen.

Den danske midtbanespilleren Peter Sørensen spilte for HamKam i årene 2003 til 2005, og var i 2014 tilbake som trener i klubben.

Nå må 43-åringen møte i retten tiltalt for vold mot sin eks-kone Olivia Pontoppidan og deres felles barn.

Det er Ekstra Bladet som forteller at Sørensen skal ha dyttet til sin daværende kone, mens hun holdt deres ni måneder gamle datter. De skal ha falt over et bord, ned på en sofa og så på gulvet.

Etterpå skal han ha dratt dem inn på soverommet og kastet dem på sengen.

Ved et annet tilfelle skal han har dratt henne hardt i armen så hun falt under en fest. Etterpå skal han ha dratt henne flere meter over grus og fliser.

I tillegg skal han være anmeldt for flere flere mildere episoder.

Selv nekter den tidligere HamKam-spilleren for å ha gjort det han nå står tiltalt for.

– Jeg har gjort og sagt ting som jeg angrer på, men jeg har aldri utøvd vold. Jeg ser frem til å bli frikjent i retten, sier han til Midtjyllands Avis.

Politiet valgte først å henlegge saken to ganger, men etter at Pontoppidan anket avgjørelsen, har statsadvokaten likevel valgt å prøve saken for retten.

– Dette er en sak som har vart lenge for meg, fordi jeg i februar valgte å gå fra min daværende kone. Det har vært en ubehagelig tid der jeg er blitt utsatt for en rekke anklager og anmeldelser. Dette er ting jeg har vært nødt til å forholde meg til ettersom politiet avhørte meg, men valgte ikke å reise tiltale, forklarer han.

Hans advokat Michael Juul Eriksen sier at dette handler om et bittert brudd.

– Det er historien om en ikke så vakker skilsmisse, der det kjempes om foreldreretten til datteren. Det handler om ganske mange anmeldelser, som politiet i første omgang valgte ikke å gå videre med. Men nå har statsadvokaten pålagt dem å gå videre med to av dem. Det er ganske uvanlig, sier han til Ekstra Bladet.

Ifølge avisen skal det være vitneutsagn fra en tredje person som gjør at det nå vil bli reist tiltale.

Sørensen er i dag trener for den danske Superliga-klubben Silkeborg. Og fortsetter i jobben til tross for tiltalen.

– Vi tar avstand fra alle former for vold. Men vi tror på det som Peter sier frem til noe annet er bevist, sier klubbens visedirektør Kent Madsen.