SKUFFET: Get-ligaens toppscorer, Dan Kissel, er sjokkert over at Donald Trump nå blir USAs neste president.
SKUFFET: Get-ligaens toppscorer, Dan Kissel, er sjokkert over at Donald Trump nå blir USAs neste president. Foto: Bjarte Fossfjell / TV 2

Oilers-toppscoreren ville gitt vekk seieren mot VIF for Clinton-triumf

– Min familie og mine venner hjemme i USA er mer viktig enn en seier mot Vålerenga.

Torsdag: Se Stavanger Oilers-Vålerenga og fire andre Getliga-kamper på TV 2 Sumo og HockeyXtra på TV 2 Sportskanalen fra kl. 18.00.

Stavanger Oilers’ amerikanske stjerne Dan Kissel (29) våknet til meldingen om at Donald Trump blir USAs nye president.

– Jeg ble litt sjokkert, jeg trodde ikke han skulle vinne så stort. Jeg trodde ikke han skulle vinne i det hele tatt, sier Kissel.

– Folk er lei av politikerne
Toppscoreren i Getligaen har en bachelor i political science fra University of Notre Dame og har fulgt valget med stor interesse.

– Mange tvilte på ham, men han vant primærvalgene og nå blir han president. Det viser at USA er temmelig splittet. Folk er lei av politikerne og mener de ikke gjør jobben sin. Donald er ikke en politiker, han snakker til den gruppen. Jeg visste ikke at den gruppen var så stor, derfor er jeg litt sjokkert, sier Oilers-spilleren.

Ville tapt mot VIF for Clinton-seier
29-åringen kommer Illionois, en av statene som ble vunnet av Clinton. Kissel hadde selv foretrukket at hun hadde vunnet valget, og innrømmer at han lett ville gitt vekk seieren i morgendagens oppgjør mot Vålerenga for å sørge for at Clinton blir president.

– Det er et interessant spørsmål. Min familie og mine venner hjemme er mer viktig enn en seier mot Vålerenga. Vi vet ikke hvordan dette vil gå, alle er litt sjokkert og jeg ville heller sett at han ikke vant, medgir Kissel.

Oilers-amerikaner Mark Van Guilder (32) er også svært overrasket over utfallet av valget.

– Jeg ble sjokkert, jeg kunne ikke tro det. Alt kan skje, Trump har vist det i månedsvis, sier han.