Her er Månedens spiller i Get-ligaen for oktober.
Her er Månedens spiller i Get-ligaen for oktober. Foto: ProSport/REX/Shutterstock

- Har levert på øverste hylle

Lillehammers målvakt Christoffer Bengtsberg er av TV 2 og Get kåret til månedens spiller i Get-ligaen i oktober.

– Bengtsberg er den største årsaken til Lillehammers fremgang denne sesongen og han fortjener trofeet for månedens spiller i oktober, sier TV 2s ishockeyekspert Bjørn Erevik.

Med strålende spill har keeper Bengtsberg en god del av æren for at L.I.K. vant ni av ti kamper i oktober. Svensken blir glad når TV 2 forteller han om utmerkelsen.

– Det føles «jättekult». Å få en slik pris viser at man har spilt bra. Det er bare å takke, sier 27-åringen.

Lillehammers keeper er rask med å legge til at lagkameratene har en stor del av æren for at han får prisen.

– Det kjennes bra. Men det er mye med hjelp av de øvrige på laget som også har spilt veldig bra. Så laget og vårt forsvarspill skal ha en stor del av æren for at jeg får denne prisen, sier Bengtsberg.

Torsdag: Se Stavanger Oilers-Vålerenga og fire andre Getliga-kamper på TV 2 Sumo og HockeyXtra på TV 2 Sportskanalen fra kl. 18.00.

TV 2s ishockeyekspert mener 27-åringen har vært helt strålende i mål for Lillehammer denne sesongen, spesielt i oktober måned.

– At Lillehammer kom til å levere offensivt var ikke så overraskende. Men defensivt, bak en tynn og ung backoppstilling, har Bengtsberg levert på øverste hylle og skapt trygghet bakerst hos et Lillehammer-lag som har overrasket og imponert de aller fleste, avslutter Erevik.

Svensken er også godt fornøyd med det L.I.K. har prestert denne sesongen.

– Vi kom inn i en bra flyt og vi spilte veldig bra hockey i mange av matchene. Det er klart at jeg som har vært med noen år er en av de mest rutinerte. Så jeg prøver å bidra til å skape en trygghet for de unge spillerne. Men de unge har tatt tak selv også og levert strålende hittil denne sesongen, avslutter månedens spiller i oktober.

Lillehammers keeper, som for tiden er skadet og ikke spiller morgendagens kamp mot Frisk Asker, vil etter planen motta trofeet i løpet av den neste uken.