Amund (22) klar for nederlandsk profflag

Amund Grøndahl Jansen har signert for LottoNL-Jumbo.

Nyheten om at Amund Grøndahl Jansen (22) var i ferd med å signere en kontrakt med det nederlandske profflaget LottoNL-Jumbo kom til overflaten etter femteplassen på U23-fellesstarten i VM i midten av oktober.

Stort talent
TV 2 kunne i slutten av september erfare at Grøndahl Jansen blir sykkelproff, og onsdag kunne omsider det nederlandske laget bekrefte at nordmannen har signert en kontrakt med dem.

Grøndahl Jansen kommer fra Team Joker-Byggtorget og blir spådd en lysende fremtid av sitt nye lag.

– Han passer godt inn i laget vårt fordi vi ønsker å utvikle unge talent til toppen. Amund har en god spurt og kan definitivt håndtere vårklassikerne. Vi ønsker å jobbe mer med dette med ham. Han er også en god tilførsel til spurtopptrekket vårt og i klassikerne for å hjelpe lederne våre, sier sportssjef Nico Verhoeven i en pressemelding.

Ifølge Procycling.no har Grøndahl Jansen allerede vært på samling med sitt nye lag i den nederlandske byen Utrecht. Han dro hjem med et utkast til en toårsavtale for 18 dager siden, skriver sykkelnettstedet. Det er denne avtalen som onsdag ble offentliggjort.

Blir boende i Girona
22-årige Grøndahl Jansen, som spilte en viktig rolle i VM i Doha da Kristoffer Halvorsen tok gull på herrenes U23-fellsstart, vil fremdeles holde til i sykkelbyen Girona i Catalonia. Der bor også hans kommende lagkamerater Robert Gesink og Alexey Vermeulen.

– Jeg er veldig nysgjerrig på dette nederlandske eventyret. Jeg visste fra det første øyeblikket jeg var i kontakt med dem at jeg kom til å finne meg til rette. Som i Skandinavia, er det veldig likt. Den tyske kulturen er nærmere vår enn den franske, spanske og italienske, sier Grøndahl Jansen.

Bli med TV 2 til Girona der Grøndahl Jansen og flere andre norske syklister holder til i videovinduet øverst på siden!

Nå er Grøndahl Jansen allerede godt i gang med å lære seg nederlandsk, og Norges ferskeste sykkelproff introduserer seg som en rytter med mål om å gjøre det skarpt i vårklassikerne.

– Jeg er definitivt ikke en klatrer. Jeg er en spurter og klassikerrytter. Jeg håper på å kunne utvikle meg i vårklassikerne med hjelpe av de erfarne mennene på dette laget, sier Grøndahl Jansen.