Zouma i aksjon for Chelsea i historisk lang straffekonk

Den franske midtstopperen nærmer seg Premier League-retur etter den alvorlige skaden.

Se situasjonen der Zouma ble skadet i videovinduet øverst på siden!

Tirsdag kveld spilte Kurt Zouma det som trolig blir hans siste kamp med Chelseas U23-lag på en god stund.

Tilbake fra korsbåndsskade
Den franske midtstopperen er på vei tilbake i slag etter den alvorlige kneskaden han pådro seg mot Manchester United i februar.

I tre kamper har 22-åringen testet kneet i kamp sammen med Chelseas unggutter, og nå virker en retur til førstelaget å være svært nære. Zouma har begynt å trene sammen med a-laget, og Antonio Conte sa før kampen mot Everton i helgen at stopperen trolig er tilgjengelig etter landslagspausen.

Det betyr at Zoumas første kamp for Chelsea kan komme mot Middlesbrough neste helg.

Mot Oxford i Checkatrade Throphy-turnering fikk Zouma sine første 90 minutter i kamp - og for en kamp det ble. 1-1 etter full tid sørget for straffesparkkonkurranse. Det ble en lang og historisk affære.

Hele 34 straffespark måtte til før Chelsea vant 13-12. Det er ny rekord for antall straffespark i en engelsk turnering, ifølge Daily Mail. Den forrige rekorden hadde Derby og Carlisle i en ligacupkamp.

Se TV 2s Zouma-analyse: – Han har tatt muligheten

Har lært seg Conte-systemet
Contes formasjonsendring i førstelaget har også ført til en endring i hele klubben. Zouma, som scoret på sine to straffer, spilte i midten av backtreeren i tirsdagens kamp – en posisjon David Luiz har holdt på førstelaget med stor suksess. Fem kamper på rad uten baklengs er fasit etter omleggingen til 3-4-3 for Premier Leagues tabelltoer.

– Vi (U23-laget) har spilt med tre bak i de to foregående kampene. Det har vært bra for meg å forstå og lære posisjonen bedre. Jeg har ikke spilt i et sånt system før i karrieren, men det er den førstelaget bruker for øyeblikket, så det har vært bra for meg å få oppleve det, sa Zouma til Chelseas hjemmesider før kampen.

Han måtte også stå over sommerens EM-sluttspill på hjemmebane, der Frankrike tok sølv etter tap for Portugal i finalen. Midtstopperen ble hentet fra St. Etienne i 2014 og har allerede vunnet Premier League og ligacupen med Chelsea.

– Det har gått lang tid, det lengste skadeavbrekket i karrieren min. Men det ligger bak meg nå, og det er tid for å se fremover. Skader er en del av fotballen, og jeg har vært heldig som har veldig god doktorer og fysioer rundt meg. Samtidig som familien har stått bak meg hele tiden, så det var ikke så vanskelig.

Nå gjenstår det å se om Zouma klarer å kjempe seg til en plass i Chelseas backtreer. Et mulig utfall er at Zouma overtar plassen til Cesar Azpilicueta. Den spanske backen kan spille til venstre i den bakre treeren, noe som gjør at Gary Cahill kan måtte finne seg i å ta turen på benken.