Fotballryktene: – Chelsea og City jakter på danskenes nye stjerneskudd

Og Borussia Dortmund avslo bud fra Arsenal på stjernespiss.

Det er onsdag, Donald Trump er blitt USAs neste president og det er litt over sju uker til overgangsvinduet åpner i England.

Her er dagens rykter:

19 år gamle Kasper Dolberg ble nylig tatt ut på det danske A-landslaget etter en forrykende sesong i den nederlandske toppdivisjonen. Dolberg ble oppdaget av den danske talentspeideren John Steen Olsen - sammen mann som i sin tid fikk Christian Eriksen og Zlatan Ibrahimovic til den nederlandske storklubben.

Den danske spissen scoret Ajax' første mål mot Celta Vigo i Europaligaen forrige uke og har i tillegg scoret fem mål på seks seriekamper etter at han i sommer ble hentet opp i A-stallen.

Slikt går ikke ubemerket hen hos de europeiske toppklubbene og ifølge The Sun var representanter fra både Chelsea og Manchester City til stede på Amsterdam ArenA da han scoret mot Celta Vigo. Også United er blitt koblet til 19-åringen.

I Liverpool bekymrer Jürgen Klopp seg for hvordan det skal gå når Sadio Mané forsvinner til Afrikamesterskapet med Senegal. 24-åringen går blant annet glipp av kampene mot Manchester United og Chelsea. Ifølge The Guardian ønsker tyskeren nå å hente inn en erstatter for den fotrappe angriperen og FC Rostovs Sardar Azmoun skal være mannen han har sett seg ut.

Den 21 år gamle iraneren har også vært linket til Everton og Stoke etter å ha imponert i Mesterligaen for den russiske klubben.

Pierre-Emerick Aubameyang har vært koblet til det meste av storklubber, inkludert Chelsea, Manchester United, Manchester City og Real Madrid. Ifølge italienske Corriere dello Sport avslo Borussia Dortmund et bud på 80 millioner pund på gaboneren i sommer fra Arsenal. Nå råder den tidligere Manchester United-spilleren Quinton Fortune Jose Mourinho til å sikre seg Aubameyang i januar. – Skal de hente inn noen som utgjør en forskjell, bør de hente inn ham, sier han.

Den britiske tabloiden The Sun kan onsdag melde at United avslo et bud på kaptein Wayne Rooney i sommer fra den kinesiske klubben Beijing Guoan.

– Vi gjorde et fremstøt mot Rooney ved begynnelsen av sesongen, men vi fikk beskjed om at han ønsket å bli værende i Manchester United, skal klubbens styreformann ha sagt til en kinesisk radio.

En annen som har takket nei til et lukrativt tilbud fra den kinesiske superligaen er Cesc Fabregas. Ifølge ESPN har han hatt tilbud fra flere kinesiske klubber, men ønsker å bli værende for å kjempe om en plass i Chelsea-elleveren. Fabregas står imidlertid i fare for å bli solgt i januar etter at han ikke lenger er en del av Antoino Contes planer. Italieneren ønsker heller å hente inn midtbanespillere som kan spille i både 3-4-3- og 4-2-4-formasjon.