Slik er Madrid-hverdagen til Martin Ødegaard

– Zidane er veldig flink til å hjelpe meg, sier 17-åringen.

Se Serbia-Norge i U21-playoff fredag kl. 17.55 på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo.

Martin Ødegaard (17) skal være med å hjelpe Norge til U21, og fredag venter Serbia i playffen på Stadion Partizana.

TV 2 fikk en lengre prat med Real Madrid-supertalentet, der han letter litt på sløret om hvordan hverdagen i den spanske hovedstaden er.

Se hele intervjuet i videovinduet over!

– Det er spennende
Etter først å ha sagt at det egentlig ikke skjer så mye spennende der, må han innrømme at livet hans er litt annerledes enn det er for 17-åringer flest.

– Det er spennende, men det er trening, skole og å slappe av det går i. På mange måter et vanlig liv, men også et veldig uvanlig liv fordi jeg er der jeg er. Men jeg står opp, går på trening, spiser etterpå, kommer hjem og gjør som regel litt skole. I alle fall tre-fire ganger i uka. Utenom det trener jeg ekstra og slapper av, det er det det går i, sier Ødegaard til TV 2.

– Har du fått deg noen kompiser der nede?

– Ja, det blir jo de på laget først og fremst. Jeg henger mest med dem når jeg trener. Det er ikke så mange av dem som snakker engelsk, så det er litt vrient sånn sett.

– Hvordan går det med spansken din?

– Spansken kommer seg, faktisk. Jeg forstår det meste, men er ikke helt flytende enda. Det kommer seg, så det blir lettere og lettere å kommunisere, sier 17-åringen.

– Zidane er veldig flink til å hjelpe
En som er veldig viktig for Ødegaard er Real Madrid-trener Zinedine Zidane.

– Zidane snakker jeg ganske mye med, han er veldig flink til å hjelpe meg, snakke med meg og gi meg råd. Jeg snakker en del med ham under og rundt treninger.

– Er det realistisk å bli fast på laget til Real Madrid?

– Det er det som er målet mitt og det jeg jobber for. Det var derfor jeg gikk dit, fordi jeg hadde tro på at jeg en dag ville spille der. Det er målet, det er det jeg jobber for hver dag. Til tider på treninger ser jeg det er muligheter. Så lenge jeg fortsetter å trene mye og godt, så tror jeg det kan skje, sier Ødegaard.

– Tror du det er realistisk? Mer enn 50 prosent sannsynlig?

– Prosenten vet jeg ikke, men jeg tror jeg har mulighet til å spille meg inn om jeg trener godt nok.

Avslører favorittrollen
Og han har blinket seg ut hvilken rolle han aller helst kunne tenkt seg å spille dersom han en gang når sin målsetting.

Selv om Ødegaard kan bekle flere roller, har han nemlig en favorittposisjon.

– Jeg kan spille litt forskjellige steder, egentlig. Jeg kan spille bak en spiss, som jeg har gjort mest her (med U21-landslaget), ute til høyre som jeg har gjort mest med Castilla og jeg har også spilt i den dype rollen på midten. Jeg kan egentlig spille alle rollene på midten og fremme, men jeg tror jeg foretrekker en rolle bak spissen, sier han.

– Liverpool har gjort det bra
Norske Liverpool-fans håpet nok at Ødegaard skulle melde overgang til Merseyside da han gikk fra Godset. Anfield-klubben er supertalentets favorittlag, og han har fått med seg at sesongstarten har vært eksepsjonell for Jürgen Klopps menn.

– De har gjort det bra. De leder vel ligaen, så vidt jeg vet, smiler Ødegaard.

– Er det noen ganger du angrer på at du ikke dro til favorittklubben og dreit i alt annet?

– Nei, det har jeg ikke tenkt så mye over. Jeg er fornøyd med å være i Real Madrid, jeg skal ikke klage på det.