Johansen var rasende etter tapet for Aserbajdsjan: – Rabalderet er et sunnhetstegn

Stefan Johansen mener bråket i garderoben etter tapet for Aserbajdsjan var på sin plass.

– At det gikk en kule varmt i garderoben etter Aserbajdsjan-kampen? Det kan jeg love deg. Og det er et sunnhetstegn. Spillerne var rasende!

Stefan Johansen er ikke enig med dem som tolker munnhuggeriet etter forrige VM-runde som sykdomstegn og symptomer på manglende samhold og kollektiv ansvarsfraskrivelse.

– Tvert imot. Mot Tsjekkia skal vi bevise at vi på ingen måte er et mannskap i indre oppløsning. Vi er unge, men vi har talent, ambisjoner og tro på det Per-Mathias (Høgmo) driver med.

– Det ville vært meningsløst å ofre landslagssjefen fordi vi utpå der ikke har prestert. Vi var tjue minutter fra å vinne EM-puljen med Italia og Kroatia. Potensialet er det ingenting i veien med.

At playoff-kampene mot Ungarn ble en veritabel nedtur, er Stefan Johansen den første til å innrømme. Noen enkel forklaring på høstens VM-problemer har han heller ikke.

Den nybakte Fulham-proffen tror årsakssammenhengen er kompleks og at ting raskt vil bli vesentlig bedre.

– Jeg er en av flere som av forskjellige årsaker ikke har vært på topp i høst. Årsakene varierer. Men siden San Marino har jeg tatt store skritt på klubblaget, og det vil landslaget tjene på. HVIS jeg får tillit fra start mot Tsjekkia.

Stefan Johansen gikk fra gullfeiring i Strømsgodset til direktesuksess og heltestatus i Celtic – for så å oppleve motgang og nedtur.

Publikumsyndlingen fra Norge ble de skotske tilhengernes skyteskive.

– I tillegg ble jeg stresset av totalsituasjonen - med gravid samboer og usikkerhet rundt karrierefremtiden. Når det nærmer seg termin og samboeren ikke vet om hun skal føde i Glasgow eller en helt annen by, kan jeg love deg at det er andre ting enn fotball som opptar en. Men nå er alt bare herlighet og glede, sier tøffingen Stefan Johansen, som bet tennene sammen og slo tilbake etter en trøblete innledning i Fulham og på Craven Cottage.

– Nå har jeg justert meg og funnet ut av spillestil og min egen rolle. Herfra går det bare én vei, forsikrer midtbanestrategen og gleder seg over at storformen er i anmarsj når Norge trenger ham som mest.

– Nødløsning fordi Ole Selnæs er suspendert, sier du? Jeg kan forsikre at jeg ville vært med i kampen om en plass i startelleveren mot Tsjekkia uansett, sier en revansjelysten 25-åring fra Vardø.