SKUFFET: Linn-Kristin Riegelhuth Koren mener hennes prestasjoner i høst burde holdt til EM-plass. 
SKUFFET: Linn-Kristin Riegelhuth Koren mener hennes prestasjoner i høst burde holdt til EM-plass.  Foto: Ruud, Vidar/NTB scanpix

Skuffet Linka: – Kjedelig å bli sett på som for gammel i en alder av 32

Linn-Kristin Riegelhuth Koren mener hun har dominert i høst, og er skuffet over å bli vraket til EM på grunn av alder.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson overrasket nok en gang, da han tirsdag presenterte Norges EM-tropp. Flere rutinerte spillere med flust av mesterskapsmedaljer ble vraket, mens unge lovende spillere ble prioritert.

Føler seg mer enn god nok

Blant de vrakede var Larviks Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

– Jeg fikk beskjed i går. Thorir vil prioritere noen unge spillere, det må jeg respektere, selv om jeg ikke får gjort noe med alderen min, sier en tydelig skuffet Riegelhuth Koren.

Vingen har vist gryende form i høst og er Larviks toppscorer i Champions League. Hun er klar på at hennes prestasjoner burde kvalifisert til en plass i EM-troppen.

– Det er veldig mange gode spillere og all respekt til de som er der, men jeg synes jeg har gjort sakene mine bra. Jeg er motivert, i kjempeform og har dominert hjemme, sier Riegelhuth Koren, som vil støtte det Norske laget uansett.

– Jeg ønsker selvfølgelig alle som skal reise lykke til og jeg kommer til å heie på dem, men det er kjedelig å bli sett på som for gammel i en alder av 32.

– Er du ferdig på landslaget nå?

– Nei, jeg har mye å bidra med og jeg synes ikke 32 er noen alder, sier Riegelhuth Koren.

Hammerseng-Edin uenig i uttaket

Gro Hammerseng-Edin har selv takket nei til landslagsspill, men 36-åringen er klar på at lagvenninnen burde fått EM-billett.

– Jeg hadde ikke tatt samme avgjørelse. Jeg synes Linka er mer enn god nok, og at det ikke burde handle om alder, men om prestasjoner.

Larvik-trener Tor Oddvar Moen fikk med Amanda Kurtovic, Marit Malm Frafjord og Sanna Solberg i troppen, men skulle gjerne sett at flere andre Larvik-spillere fikk reise til mesterskapet i Sverige. Særlig Riegelhuth Koren.

– Jeg hadde ønska meg tre til, med Linka, Kristine Breistøl og Thea Mørk, som sikkert var veldig nærme, sier Moen og utdyper situasjonen rundt den rutinerte kantspilleren.

– Sportslig sett er det ingen tvil. Linka har vært forrykende og hatt kjempestigning i høst. Hun er mer enn god nok. Så handler det om hvordan landslagssjefen har tenkt, og det må han svare på.

– De tre debutantene (Kjerstin Boge Solås, Silje Waade og Malin Aune) representerer fremtiden. Linka har vært et unikum på høyrekanten i mange år. Nå føler vi det er på tide å slippe til de unge. Vi har fortsatt noen flerposisjonsspillere på den høyresiden i Skogrand og Kurtovic, som har vært strålende der i de mesterskapene de har vært med, sier Hergeirsson.

Nedprioritert EM

Men Moen har forståelse for Hergeirssons vurdering i et mesterskap Larvik-sjefen ser på som litt mindre viktig, ettersom det er først i neste EM Norge kan sikre OL-plass.

– Troppen er ny og forandret. Landslagssjefen har benyttet muligheten, i et mesterskap som betyr minst av de EM vi har, til å lufte litt og bringe inn nye ansikter. Det er hans fulle rett, sier Moen.

Her er troppen:

Stine Skogrand, Camilla Herrem, Marta Tomac, Marit Malm Frafjord, Kjerstin Boge Solås, Emilie Hegh Arntzen, Vilde Ingstad, Silje Waade, Veronica Kristiansen, Sanna Solberg, Amanda Kurtovic, Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk, Malin Aune, Silje Solberg og Kari Aalvik Grimsbø.