FRYKTER FOR KJÆRESTENS SIKKERHET: Prins Harry har vært sammen med Suits-stjernen Meghan Markle de siste månedene.
FRYKTER FOR KJÆRESTENS SIKKERHET: Prins Harry har vært sammen med Suits-stjernen Meghan Markle de siste månedene. Foto: Frank Augstein

Prins Harry langer ut mot medienes sjikane av kjæresten

Det britiske kongehuset kom med en svært uvanlig uttalelse tirsdag.

I forrige uke kom nyheten om at prins Harry (32) har funnet kjærligheten med Suits-stjernen Meghan Markle (35).

Og den siste uka ser ut til å ha vært et mareritt for paret, om vi skal tro det britiske kongehuset.

Langer ut mot pressen

Tirsdag kom de nemlig med en svært uvanlig uttalelse, på oppdrag fra prins Harry, hvor de ber pressen om å ta mer hensyn.

«Kjæresten hans, Meghan Markle, har blitt utsatt for en storm av hets og trakassering. Noe har vært veldig offentlig – som forsiden på en nasjonal avis, de rasistiske undertonene i kommentarene, de klare sexistiske og rasistiske angrepene fra nettroll. Noe har vært skjult for offentligheten – de juridiske kampene fra å hindre ærekrenkende historier fra å komme ut i pressen, moren hennes som må kjempe seg rundt fotografer for å komme til inngangsdøra, forsøkene til reportere og fotografer til å få innpass i huset hennes, forsøkene på å bestikke hennes ekskjæreste, bombarderingen av hver eneste venn, bekjent og elsket i livet hennes.»

Bekymrer seg for Markles sikkerhet

Det har gått så langt at prinsen er redd for kjærestens sikkerhet.

«Prins Harry er bekymret for Ms. Markles sikkerhet, og er dypt skuffet over at han ikke har klart å beskytte henne. Det er ikke riktig at Ms. Markle skal utsettes for en slik storm få måneder inn i et forhold.»

Prinsen har vært vant til den enorme oppmerksomheten helt siden han var liten, og «partyprinsen» har stått for en hel rekke medieskandaler – nakenbilder på avveie, kyssing av diverse jenter i fylla, opptreden i nazikostyme, røyking av hasj, stripping i Las Vegas og diverse annet.

«Han forstår at det er en stor nysgjerrighet rundt privatlivet hans. Han har aldri vært komfortabel med det, men han har forsøkt å bli tykkhudet og ikke bry seg om den store medieinteressen. Han har sjelden tatt affære over alle de fiksjonelle nyhetssakene som skrives om han, og han har forsøkt å ha et profesjonelt forhold til media.»

– Den kongelige kunngjøringen er både sensasjonell og enestående! Først og fremst er den jo en høyst offentlig bekreftelse på forholdet mellom prinsen og hans nye kjæreste, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

Viser at han mener alvor

– Dette viser at prinsen mener alvor med sitt nye forhold. Harry har tidligere mistet to kjærester på grunn av at de ikke taklet presset og offentligheten rundt deres forhold. Dessuten vet han jo fra mamma Dianas historie hvor ille pressen kan være – og hva det kan føre til, sier Totland.

Lady Diana Spencer ble fotfulgt og forfulgt av pressen fra det øyeblikk det ble kjent at hun datet prins Charles.

– Men Diana var ukjent og et helt ubeskrevet blad. Det er ikke prins Harrys nye flamme. Hun er verdenskjent – og det finnes massevis av bilder av henne, blant annet i pikante situasjoner fra filmer og lignende. Det gjør at skriveriene rundt henne har fått en helt annen og styggere karakter, sier kongehuseksperten videre.