IMPONERT AV BRANN-SJEFEN: Derfor mener Dag-Eilev Fagermo at det var rett å vrake Kåre Ingebrigtsen i årets trener-kåringen.
IMPONERT AV BRANN-SJEFEN: Derfor mener Dag-Eilev Fagermo at det var rett å vrake Kåre Ingebrigtsen i årets trener-kåringen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Fagermo mener det var riktig å vrake Ingebrigtsen i årets trener-kåringen

– Mer imponerende det Lars Arne Nilsen har fått til i Bergen, mener Odd-sjefen.

Lars Arne Nilsen ble søndag kåret til årets trener i Tippeligaen.

Rosenborgs Kåre Ingebrigtsen og Sogndal-sjef Eirik Bakke var de to andre nominerte i kåringen som ble offentliggjort i forbindelse med siste serierunde i helgen.

I Trondheim kan Kåre Ingebrigtsen vise til sitt andre seriemesterskap på rad. I tillegg kan trønderen stå igjen som cupmester i slutten av november. At det ikke holdt til å bli årets trener fikk Mini til å reagere.

– Jeg syns det er litt spesielt. Det er en fantastisk prestasjon (Lars Arne Nilsen, Brann), det er jeg enig i. Men vi har en trener oppe i Trondheim som kan bli historisk med å vinne The Double for andre året på rad. Noe som ingen andre norske trenere har klart før ham. Han er altså ikke god nok til å bli årets trener. Jeg skal ikke si at det er uforståelig, men jeg synes ikke det er riktig, sier Mini.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er imidlertid ikke enig med fotballeksperten, og mener Brann-sjefen fortjener prisen.

– Å trene Rosenborg til seriemesterskap med ressursene de har til rådighet er ikke en like stor prestasjon som det Lars Arne Nilsen har fått til i Brann, hevder Fagermo overfor TV 2 Sporten.

FORBIGÅTT: Kåre Ingebrigtsen var igjen nominert til årets trener, men vant heller ikke i år.
FORBIGÅTT: Kåre Ingebrigtsen var igjen nominert til årets trener, men vant heller ikke i år. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Nilsen overtok et Brann som sleit i Obos-ligaen i fjor, sikret opprykk til Tippeligaen, og tok deretter laget til en imponerende sølvplass.

– Jeg syns det at Lars Arne Nilsen tar Brann rett opp til sølvplass, i en krevende by som Bergen, er godt gjort. Jeg syns han fortjener prisen, jeg går for han, sier Odd-sjefen og fortsetter:

– Jeg er opptatt av hva man får ut av ressursene sine og at du bruker lokale talenter. Det har de gjort i Bergen og det synes jeg er riktig og bra.

– Kåre Ingebrigtsen vant Tippeligaen rekordtidlig og med 15 poengs margin, i tillegg kan han ta The Double, hva mer må til for at han skal vinne kåringen?


– Med de ressursene RBK har burde de klart seg bedre i Europa. Om han hadde kvalifisert seg til Champions League eller i alle fall Europa League, ville han nok vunnet. Men de presterte dårlig i begge kvalifiseringene, forklarer Odd-sjefen.