Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dersom du er faglært renholder med en del erfaring, kan du nå ta karrieren din til nye høyder. Det kongelige hoff har nemlig to ledige heltidsstillinger som husassistenter.

Husassistentenes oppgaver er å utføre renhold ved Det kongelige slott og andre kongelige eiendommer – også de private.

– Drømmejobb

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland er ikke i tvil om at det er mange som kunne tenkt seg en slik stilling ved Slottet.

– For mange som jobber innen renhold, må jo dette være selve drømmejobben. Og jeg vet at mange som har slike jobber ved Slottet, blir værende i mange, mange år, sier Totland.

Og ja, som husassistent får du også mulighet til å se de kongelige på nært hold.

– De vil, som alle andre som jobber her, selvfølgelig se de kongelige i større eller mindre grad, forteller kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen til TV 2.

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland i Lille Festsal på Slottet. 
TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland i Lille Festsal på Slottet.  Foto: TV 2

Krever lojalitet

Å jobbe så tett på de kongelige krever naturligvis at man er til å stole på.

– Noe av det alle viktigste for alle som søker jobb ved Slottet, er selvsagt at man er innstilt på å være lojal og utvise diskresjon. Dette understrekes da også sterkt i Slottets egen stillingsbeskrivelse, sier TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland.

Vil du lese mer om de kongelige? Les Kongebloggen her!

Spesielle kvalifikasjoner

Det er ikke bare gulvvask og støvtørking som står på listen over kvalifikasjoner søkerne må inneha. På grunn av Slottets mange verdifulle gjenstander må renholdpersonell også beherske «antikvarisk renhold».

– Det er veldig mye her som er museumsgjenstander. Det er på en måte både et museum, hjem og kontor på samme tid, forklarer Hagen.

I tillegg til renholdere består staben ved Slottet av mange andre faggrupper. Blant annet sjåfører, kokker, rådgivere, driftsteknikere og gartnere.

– Slottet er en sammensatt arbeidsplass med 150 ansatte, og det stilles høye krav til alle som arbeider her, forteller Hagen.

– Det er en fantastisk arbeidsplass med mange flinke fagfolk, avslutter hun.

Føler du deg kallet? Søknadsfristen er 21. november.