NY INTER-TRENER: Stefano Pioli overtar den utsatte posisjonen på Inter-benken.
NY INTER-TRENER: Stefano Pioli overtar den utsatte posisjonen på Inter-benken. Foto: Giuseppe Cacace

Pioli inntar uriasposten som Inter-trener

Stolleken fortsetter i Milano.

Etter en intens intern maktkamp har Inter bestemt seg for å gi Stefano Pioli den ledige trenerjobben etter at Frank de Boer ble sparket.

Klubbens kinesiske majoritetseier skal ha ønsket seg et «større navn» på benken, og Guus Hiddink, Louis van Gaal og Gianfranco Zola har vært nevnt, men klubbens italienske direktører skal ha vært klare på at Inter trenger en trener som kjenner Serie A godt.

Mager merittliste
Det gjør Pioli, som har vært arbeidsledig etter at han fikk sparken av Lazio i april. 51-åringen var da inne i sin andre sesong som sjef for Le Aquile.

I tillegg har Pioli vært innom Bologna, Palermo, Chievo og Parma i Serie A, samt en rekke klubber i Serie B. Hans største trenerbragd er tredjeplass med Lazio i 2015.

Venter på Simeone
Det er få som tror han får en lang regjeringstid i Milano. Inter har tradisjon for hyppige trenerbytter, og Pioli blir den niende treneren etter at José Mourinho ga seg i 2010.

Håpet i Milano er at Diego Simeone overtar roret når han gir seg i Atlético Madrid. Argentineren spilte to sesonger for I Nerazzurri, og har flere ganger uttrykt at han ønsker å vende tilbake som trener.

Inter ligger på niendeplass i Serie A etter de tolv første kampene - åtte poeng bak byrival Milan som innehar tredjeplassen som gir Mesterliga-playoff.