Lillestrøm berget plassen, men for store deler av laget er fremtiden usikker

Trener Arne Erlandsen og ni Lillestrøm-spillere har ikke avklart Åråsen-fremtiden.

Det var en sliten, men lettet gjeng TV 2 møtte på Åråsen dagen etter at Tippeligakontrakten ble sikret. 1-0 mot Molde i sesongens siste kamp sørget for en 12.plass for Lillestrøm.

– Det er en sliten gjeng, ja. Det ble en god fest, men det fortjente gutta, sier veteran, Frode Kippe.

Men nå går mange en usikker fremtid i møte.

Seks spillere har kontrakter som går ut etter denne sesongen og for tre spillere er låneoppholdet i utgangspunktet over.

Ser fremover

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann skal sammen med styret nå legge kabalen for kommende sesong, mens spillerne tar ferie frem til 28.november.

– Vi har begynt å tenke fremover. Det gjorde vi allerede i går kveld, sier Bjarmann.

– Vi har ikke visst hvilken divisjon vi skulle spille i eller hva rammene blir for neste år. Nå blir det vel tatt tak i en del ting og jeg håper vi får på plass ting så fort som mulig, sier stopperklippe Frode Kippe.

– I utgangspunktet ønsker vi å få en trener på plass, slik at han kan være med å forme siste del av den troppen som skal være med og dra lasset neste år. Når spillerne er tilbake fra ferie 28.november håper vi å ha det klart, sier Bjarmann.

38-åring med ambisjoner

Gårsdagens matchvinner, Malaury Martin, Marius Lundemo, Francis Dickoh, Haraldur Björnsson, og Håkon Skogseid har alle utgående kontrakter. Bassel Jradi, Ole Martin Rindarøy og Gary Martin har låneavtaler som går ut.

Frode Kippe er en av spillerne på utgående kontrakt. Han er klar på at hans 38 år ikke er noe hinder for en ny avtale.

– Er du motivert og har lyst til å fortsette?

– Ja, motivasjonen er det ikke noe galt med. Kroppen føles fin. Det er det morsomste jeg vet om, så jeg kan ikke tenke meg å gjøre noe annet enn å spille fotball, sier Kippe.

Ønsker å beholde Erlandsen

Men først bør en trener på plass. Torgeir Bjarmann legger ikke skjul på at han kunne tenke seg sin gamle lagkamerat Arne Erlandsen med videre.

– Arne står for det man kan kalle røttene til Lillestrøm, slik LSK spilte før. Det kan være at tiden er inne for å dra det helt tilbake til røttene og bygge derfra. Vi har hatt mange spillere som ikke har vært trygge på hva de skal gjøre neste år, men han har fått alle til å dra i samme retning og det har vært en prestasjon i garderoben og på banen, roser Bjarmann.

– Jeg tror alle er godt fornøyd med Arne frem til nå så jeg blir ikke overrasket om han blir med videre, sier kaptein Kippe.

Selv var Arne Erlandsen ordknapp om egen fremtid etter kampslutt søndag kveld.

– Hva skjer med din fremtid her på Åråsen?

– La guttene kose seg nå. Det skal de få lov til. Jeg har ikke begynt å tenke på morgendagen ennå, sa Erlandsen.