Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Danske Mø var nylig i Norge for å holde en konsert på Rockefeller, og i den anledning fikk TV 2 et eksklusivt intervju med den danske superstjerna.

Mø, eller Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen, som hun egentlig heter, er ofte i Norge – men aller helst som turist.

– Som barn var jeg i Norge hver sommer. Jeg er her kanskje tre ganger i året, og elsker den norske naturen. Jeg pleier å gå turer på Hardangervidda, forteller Mø til TV 2.

Fra indie til popstjerne

PÅ SCENEN: Danske på Coachella-festivalen.
PÅ SCENEN: Danske på Coachella-festivalen. Foto: KEVIN WINTER

Men hun har også stått på norske konsertscener en rekke ganger. Tidligere var hun en ukjent indieartist med en trofast fanskare – i dag er hun en av nåtidens største popstjerner med låter som Lean On, Last Song og Cold Water.

De tre låtene har til sammen en og en halv milliard streams – og det bare på Spotify.

Suksesslåta Cold Water er et samarbeid med superstjernene Justin Bieber og Major Lazer.

Selv om tenåringsidolet Justin Bieber går igjennom skandale etter skandale om dagen – han får dårlige anmeldelser, kjefter på fansen og går av scenen i raseri – har Mø fått et godt inntrykk av han.

– Han var veldig søt, veldig profesjonell og veldig vennlig. Han var hyggelig mot meg da vi møttes, forteller Mø.

Skjønner at Bieber har det vanskelig

De to møttes på et stort tv-show i Frankrike, der begge skulle opptre med hver sine låter. I tillegg har de laget Cold Water sammen, og det er uklart om de snart vil stå på scenen sammen for første gang.

Mø har ikke vanskelig for å se hvorfor Bieber innimellom reagerer som han gjør, og hun vil ikke at man skal dømme han for hardt.

– Det må være et voldsomt press, og alt lener seg på han, sier hun.

– Han har vært en kjempestor stjerne siden han var liten. Hundrevis av jenter har jaktet på han uansett hvor han har gått, helt siden han var en liten gutt. Jeg tror at han må føle seg veldig ensom. Det er hardt å være en superstjerne. På en eller annen måte er du helt alene om det. Det er ikke rart om det er vanskelig, sier Mø.

Hun mener at hun selv ville reagert på samme måte – eller kanskje enda verre.

– Hvis jeg hadde vært en kjempe-megastjerne i hans alder, så hadde det klikket for meg. Jeg ble kjent da jeg var 23-24 år. Han ble megakjent allerede i tenårene, de viktigste årene der man skal utvikle personligheten sin og finne ut hvem man er, sier Mø til TV 2.