STÅR OVER I LEVI: Henrik Kristoffersen dropper helgens slalåmrenn i finske Levi. Grunnen er den pågående konflikten med Norges Skiforbund. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
STÅR OVER I LEVI: Henrik Kristoffersen dropper helgens slalåmrenn i finske Levi. Grunnen er den pågående konflikten med Norges Skiforbund. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Poppe, Cornelius

Kristoffersen dropper renn: – Dette har kostet mer krefter enn Henrik hadde trodd

Konflikten med Skiforbundet gjør at slalåmstjernen ikke kjører i Levi i helgen.

Den tilspissede konflikten mellom Henrik Kristoffersen (22) og Norges Skiforbund gjør at Henrik Kristoffersen ikke kjører verdenscupslalåmen i finske Levi til helgen, melder NRK.

– Akkurat nå er det såpass mye støy rundt meg at jeg håper de vil få muligheten til å forberede seg så godt de kan. De skal få lov til å gjøre det de har lyst til uten å bli påvirket av den situasjonen Skiforbundet har satt meg i, sier Henrik Kristoffersen.

Årsaken til konflikten ligger i at Kristoffersen ønsker å kjøre med logoen til en østerriksk energidrikkprodusent på hjelmen. Skiforbundet har nektet ham det.

Aksel Lund Svindal har en lignende avtale fra før.

Kristoffersen vil heller ikke være med på landslagssamlingen i Kåbdalis i Sverige før samlingen i Levi.

– Det er to hovedgrunner til at Henrik velger å stå over årets første slalåmrenn i Levi til helgen: Han føler seg ikke 100 prosent klar etter en uke med veldig mye støy. Også ønsker han å skåne resten av laget for all medieoppmerksomheten dette har skapt. De må få fred før konkurransen i Finland, sier pappa Lars Kristoffersen til TV 2.

– Nå trener vi på egenhånd og prøver å forberede oss best mulig til neste renn.

Han vil ikke si hvor sønnen trener de neste ukene.

– Dette har kostet mer krefter enn Henrik hadde trodd. Nå skal vi bruke tiden på å kjøre på ski og være klare til neste renn, og ønsker å være litt i fred.

– Når ser vi Henrik tilbake i bakken?

– Han reiser sammen med resten av laget til USA 22. november, og kjører storslalåm rennet i Beaver Creek 4. desember. (©NTB/TV 2)