Sølvfest i Bergen: – Brann er tilbake der de hører hjemme!

Brann gjorde alt på egenhånd og sikret seg sølvmedaljene i Tippeligaen. Odd tapte mot Tromsø og må ta til takke med bronse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann – Sarpsborg 08 2-1 og Tromsø – Odd 3-1:

17.000 feststemte Brann-supportere kunne juble for sølv etter at rødtrøyene slo Sarpsborg 08 2-1 i siste serierunde.

Samtidig tapte sølvrival Odd 1-3 mot Tromsø på Alfheim.

– Det har ikke gått opp for meg at det var siste kampen. Nå er bare gleden så stor for at vi fikk sølvet. Jeg fikk en fantastisk fin avslutning. Fansen var fantastisk støttende. Jeg kunne ikke bedt om en bedre avskjed, sa Erik Huseklepp til TV 2 Sporten etter å ha spilt sin siste kamp for rødtrøyene.

Kaptein Vadim Demidov spilte også sin siste kamp for Brann. Han er på utgående kontrakt og vil prøve seg i utlandet igjen.

– Dette er fantastisk. Vi har jobbet så hardt og så lenge for dette. Vi viste at vi uten tvil er Norges nest beste lag. Jeg kom hit skadet og så laget rykke ned. Men i fotballen snur ting fort, og det er vi et bevis på. Vi har stått opp for hverandre, sa Vadim Demidov til TV 2 Sporten.

Trener Lars Arne Nilsen har gitt spillerne lov til å ta seg en fest etter sølvet.

– Det har vært et fantastisk år. Nå skal vi reise ut i Europa med Brann. Hele byen har ventet på dette. Jeg er stolt over at vi har stått sammen som et lag og vist en fantastisk lagmoral. Nå skal alkoholforbudet oppheves for en kveld, det skal være lov å ta en lille en i dag, sa Branns trener Lars Arne Nilsen.

Etter Branns seier ble spillerne hyllet av publikum med stående applaus.

– Sølvet er et fullkomment bevis på at Brann er tilbake i toppen av norsk fotball, der de hører hjemme. Bergen har fortjent dette, for det har vært medaljetørke her siden 2007. Det var mange tvilere, men Lars Arne Nilsen gjorde alle forhåndstipsene til skamme, mente TV 2-kommentator Marius Skjelbæk.

TV 2-ekspert Egil Drillo Olsen mener sølvmedaljene er helt fortjent og roser Lars Arne Nilsen for jobben han har gjort med laget.

– Brann har helt klart fortjent sølvmedaljene etter en imponerende sesong. Brann fortjener virkelig å bli hyllet. Det er den defensive delen som har gjort sølvmedaljene mulig, for Brann har vært bunnsolide defensivt gjennom hele sesongen, slo han fast.

– Og det var utrolig morsomt for Erik Huseklepp å kunne avslutte sin karriere i Brann med sølv, mente han.

Huseklepp tok farvel med storspill
Erik Huseklepp serverte Jakob Orlov med et perfekt innlegg, og Orlov headet Brann i ledelsen med en skikkelig heading.

– Selvfølgelig var det Huseklepp som serverte! Det var et fabelaktig innlegg og nok en gang fikk vi beviset på at med Huseklepp på banen, så produserer Brann målsjanser, sa TV 2-ekspert Egil Drillo Olsen.

– Huseklepp var virkelig strålende i sin avskjed med ærverdige Brann Stadion, konkluderte han om Huseklepp, som ble møtt med stående applaus da han ble byttet ut i det 71. minutt.

To minutter før pause fikk Brann-fansen mer å juble for. Gilli Rólantsson skrudde på vakkert vis Brann opp i 2-0-ledelse og klubben et skritt nærmere sølvet.

Etter pause dabbet kvaliteten på kampen betraktelig ned. Brann kunne rolig og kontrollert cruise sølvmedaljene i havn, selv om Patrick Mortensen reduserte til 1-2 på overtid etter dårlig forsvarsspill og keeperspill av Brann.

– Omgang nummer to ble litt kjedelig. Sarpsborg startet litt friskt, men etter det roet tempoet seg veldig, mente Drillo.

Mareritt-start ødela for Odd
Odd fikk den verst tenkelige starten på kampen mot Tromsø. For allerede etter elleve minutter blåste dommer Svein Oddvar Moen straffe til Tromsø etter hands innenfor Odds 16-meter.

Aron Sigurdarson scoret sikkert fra ellevemetersmerket og sendte Tromsø i ledelsen.

Like etter scoret Tromsø igjen. Sofien Moussa doblet ledelsen etter innlegg fra kampens første målscorer, Aron Sigurdarson.

– Selv om det er veldig tidlig skal det veldig mye til for at Brann ikke skal dra i land disse sølvmedaljene, konkluderte TV 2-ekspert Egil Drillo Olsen etter at Tromsø gikk opp i 2-0-ledelse.

Men etter pause reduserte Olivier Occean for Odd, og ga klubben nytt håp.

Ti minutter før slutt punkterte imidlertid Runar Espejord kampen da han økte Tromsøs ledelse til 3-1.

Dermed måtte Dag-Eilev Fagermos menn ta til takke med bronsemedaljene denne sesongen.

Slik startet lagene:

Brann - Sarpsborg 08:

Brann (4-3-3): Leciejewski - Nouri, Karadas, Demidov, Kristiansen - Haugen, Heltne Nilsen, Barmen - Rólantsson, Orlov, Huseklepp.

Sarpsborg 08 (4-4-2): Kristiansen - Groven, Østli, Rosted, Thomassen - Lund Nilsen, Ernemann, Trondsen, Lindberg - Mortensen, Kirkevold.

Tromsø - Odd:

Tromsø (4-3-3): Loncaric - Norbye, Ødegaard, Wangberg, Landu Landu - Pedersen, Jenssen, Åsen - Sigurdarson, Moussa, Olsen.

Odd (4-3-3): Rossbach - Ruud, Semb, Hagen, Nilsen - Bentley, Jensen, Nordkvelle - Berg, Occéan, Riski.