Jentene på rugby-laget Hitchin har laget nakenkalender for å skaffe penger til klubben og bli trygge på egne kropper. Her viser de en scrum. Foto: Hitchin Rugby
Jentene på rugby-laget Hitchin har laget nakenkalender for å skaffe penger til klubben og bli trygge på egne kropper. Her viser de en scrum. Foto: Hitchin Rugby

– Kurver og cellulitter er med. Vi ville ikke bruke photoshop

Rugbylaget Hitchin i England gjør suksess med nakenkalender som er laget helt uten retusjering andre triks.

Og nettopp fravær av bruk av photoshop er ikke tilfeldig.

Ikke bare skal kalenderen, som koster ti pund (ca 100 norske kroner), skaffe penger til klubben, den skal også hjelpe spillerne og andre kvinner å trives med kroppene sine slik de er skapt fra naturens side.

– Kalenderen er ment å være myndiggjørende og heve selvtilliten rundt egen kropp. Det var ikke noe photoshop involvert. Alle bildene inkluderer kurver, cellulitter – alt, sier spiller og fotograf Amy Haughton til Daily Mail.

Kalenderen ble lansert like før helgen. Klubben opplyser til TV 2 at førsteopplaget på 250 kalendere er solgt, men at det trykkes opp nye så snart som mulig.

Ballen må gripes etter innkast.
Ballen må gripes etter innkast. Foto: Hitchin Rugby

Spiller Claire Crompton (27) forteller at de tolv som var med på fotograferingen alle var litt beskjedne i starten, men så gikk det over.

– Vi dusjer jo sammen hver helg, så det er ikke mer annerledes enn det, antar jeg. Men det ble litt kleint da vi skulle lage en scrum. Vi er alle gode venner og ville finne på noe gøy for å skaffe penger, så dette virket som en god ide, sier Claire.

Til TV 2 sier hun at de har fått mange positive tilbakemeldinger.

– De fleste har vært veldig imponert over det vi har gjort.

Kalenderen viser jentene på laget i Evas drakt i ulike kjente situasjoner fra en typisk rugbykamp.

– Vi er ikke supermodeller, men vi hadde det gøy. Forhåpentligvis kan vi tjene noen penger og få oppmerksomhet rundt kvinnerugby, sier Amy Haughton.

Jentene stilte alle opp i blanke messingen. Foto: Hitchin Rugby
Jentene stilte alle opp i blanke messingen. Foto: Hitchin Rugby Foto: Hitchin Rugby
Å tøye godt ut er viktig i alle idretter, ikke bare rugby. Foto: Hitchin Rugby
Å tøye godt ut er viktig i alle idretter, ikke bare rugby. Foto: Hitchin Rugby Foto: Hitchin Rugby