Larviks Gro Hammerseng-Edin scoret med to sekunder igjen mot Esbjerg og sikret seier.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Larviks Gro Hammerseng-Edin scoret med to sekunder igjen mot Esbjerg og sikret seier. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Nesvold, Jon Olav

Hammerseng-Edin reddet Larvik i nest siste sekund

Gro Hammerseng-Edin (36) ble matchvinner da hun satte 30-29 med to sekunder igjen for Larvik mot danske Esbjerg i Mesterligaen lørdag.

Larvik-Esbjerg 30-29

– Jeg tror ikke de så den komme, at jeg skulle skyte der. Slik er det når man ikke skyter så ofte. Vi hadde en annen plan, men den gikk ikke. Så visste jeg at det var kort tid igjen. Da mente jeg det var bedre at jeg forsøkte å score, sa Hammerseng-Edin til Viasat etter kampen.

– De skulle i hvert fall ikke få muligheten til å score mot oss i det siste angrepet .

Slet i store deler

Det var derimot lite som minnet om mesterlige takter over Larvik i store deler av kampen.

Det var en periode midtveis i annen omgang og selvsagt avslutningen hvor håndballveteranen fra Gjøvik nok en gang avgjorde en kamp i sluttsekundene.

Tor Odvar Moens jenter fikk en dårlig start på kampen og måtte jage omtrent fra første kast. 3-6 etter ti minutter og en timeout gjorde at Larvik var à jour på 7-7. Med fire strake mål fra EM-aktuelle Marit Malm Frafjord sto det plutselig 10-10.

Så fikk danskene score fire mål uten at Larvik klarte å svare. Ved pause var Larvik to mål bak.

Like etter sidebytte skjedde det veldig mye merkelig fra de spanske dommernes side. Larvik-spilleren Alina Wojtas ble vist opp på tribunen etter tilsynelatende å ha stoppet Estavana Polman på vei igjennom. Hun fikk også et blått kort som betyr at hun må stå over neste kamp.

TV-bildene viste derimot dommerne kanskje var vel strenge fordi den danske spilleren snublet i sine egne bein da hun falt om kull.

På 29-29 og to sekunder igjen, tok Gro Hammerseng-Edin ansvar og fyrte av gårde et skudd. Det gikk inn og Larvik kunne juble, mens Esbjerg fortvilte.

Med fire kamper spilt i gruppe D, har alle lagene fire poeng.

(©NTB)