Lekte seg til tabelltopp: – Det Chelsea gjør for øyeblikket er helt vilt!

Kommentator Øyvind Alsaker og Premier League-ekspert Brede Hangeland roser Antonio Conte opp i skyene etter at Everton ble utklasset med 5-0 på Stamford Bridge.

Chelsea – Everton 5-0:

Hazard-magi, praktmål og mønsterangrep.

Chelsea lekte seg til tabelltoppen i Premier League etter å ha knust og ydmyket det vanligvis så defensivt gjerrige laget Everton 5-0 på Stamford Bridge lørdag kveld.

– Ja, vi spilte en utrolig god kamp både offensivt og defensivt. Vi scoret fem vidunerlige mål og burde scoret mer. Jeg nyter virkelig fotballen, vi skaper mange sjanser og scorer mange mål. Vi er på toppen av tabellen og ønsker å bli værende der frem til sesongslutt, sa Hazard etter kampslutt.

Antonio Conte var selvsagt strålende fornøyd med storseieren.

– Det var en god prestasjon og når vi vinner på denne måten så synes jeg det er fantastisk. Vi spilte god fotball og med stor intensitet. Alle spillerne spilte på den riktige måten og vi skapte mange sjanser og scoret mange mål. I tillegg holdt vi nullen igjen. Det er fantastisk. Det er synd det nå skal være landslagspause, for jeg ville bare fortsette. Jeg er henrykt på alle spillernes vegne, oppsummerte Conte.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker og Premier League-ekspert Brede Hangeland kunne ikke få rost Chelsea og manager Antonio Conte nok etter den imponerende forestillingen.

– I Manchester United snakkes det om at José Mourinho trenger mer tid for å sette sitt preg på laget, men se hva Conte har gjort med Chelsea på den samme tiden. Conte har en klar tanke om hvordan laget skal se ut, og må være usedvanlig dyktig på treningsfeltet, for ting fungerer virkelig i kamp. Dette laget er noe av det mest revolusjonerende laget vi har sett i Premier League noensinne. Et lag som spiller med tre mann bak fikk et så godt lag som Everton til å se helt middelmådige ut, poengterte TV 2-ekspert Brede Hangeland, og slo fast midt under målfesten:

– Det Chelsea gjør for øyeblikket er helt vilt! Skulle jeg gitt Chelsea-spillerne karakterer på spillerbørsen fra én til ti etter denne kampen var det mange som ville fått tosifret, sa han.

Chelsea har nå fem strake seire og utrolige 16-0 i målforskjell på sine siste kamper i Premier League.

– Det gikk noen ville rykter om at Antonio Conte risikerte sparken etter noen svake resultater. De ryktene var ikke særlig velbegrunnet. Men det virker jo mer latterlig når du ser hvordan Conte har snudd dette Chelsea-laget og gjort dem til en fantastisk enhet både i det defensive og i det offensive. Nå har de fem strake seire og fem kamper uten baklengs, mente en imponert TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

– Jeg skulle gitt mye for å ha vært på en Chelsea-trening de siste ukene for å se hvordan Conte konkret jobber for å få dem til å spille i denne formasjonen. For Conte har fått Chelsea til å spille med bravur. Spørsmålet er om vi noensinne har sett et bedre offensivt og defensivt Chelsea-lag enn slik de har fremstått under Conte de siste kampene, mente kommentatoren.

Hazard-magi og 1-0
Eden Hazard viste nok en gang sin magi da han sendte Chelsea i ledelsen etter 18 minutter.

På vakkert vis driblet han av to Everton-spillere og skjøt ballen knallhardt i lengste hjørnet fra kanten av 16-meteren.

Like etter scoret Chelsea igjen. Marcos Alonso doblet ledelsen etter en kontring i verdensklasse.

– Oioioi! Chelsea-laget fosser videre. I løpet av ett minutt gjorde de Everton til statister og gikk opp i 2-0-ledelse. Du snakker om å spille ut et forsvar, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Fire minutter før pause dunket Diego Costa inn 3-0-ledelse for Chelsea. Med det overtok han teten på toppscorlisten i Premier League etter sin niende scoring denne sesongen.

– Everton har sluppet nest min mål i Premier League og fikk tre i sekken av et veldig imponerende Chelsea-lag. Hvor skal dette ende, undret Brede Hangeland etter Costas 3-0-scoring.

Hazard-magi igjen og 4-0
Ti minutter ut i andreomgang var det duket for Hazard-magi igjen. Med tre Everton-spillere rundt seg driblet han seg inn i 16-meteren og avsluttet i nærmeste hjørnet.

– Jeg tror vi lar bildene tale for seg. Han gikk innover og skjøt tilbake mot første stolpe. Det gikk så fort og den avslutningen er så god at du neste nesten ikke tror det er sant, mente TV 2-ekspert Brede Hangeland om den fantastiske soloprestasjonen.

I det 65. minutt kontret Chelsea. Costa dyttet ballen til Hazard, som skjøt rett på keeper. På returen dukket Pedro opp og satte inn 5-0-ledelse.

– Et helt vilt angrep av Chelseas angrepstrio. De ble fintet og fraløpt i hver eneste situasjon, sa Hangeland etter praktmålet, sa Brede Hangeland etter scoringen.

Costa utsatt for skrekktakling
Diego Costa ned for telling å ha blitt skrekktaklet av Evertons Coleman etter åtte minutter.

TV-bildene viser at Coleman gikk med knottene først, og burde hatt minst gult kort.

Etter å ha fått behandling på sidelinjen kom Costa tilbake på banen.

Slik startet lagene:

Chelsea: Courtois; Azpilicueta, David Luiz, Cahill (c); Moses, Kante, Matic, Alonso; Pedro, Diego Costa, Hazard.

Everton: Stekelenburg, Coleman, Jagielka, Williams, Funes Mori, Oviedo, Barry, Cleverley, Barkley, Bolasie, Lukaku.