Italienske Gianluigi Quinzi (20) ble for sterk for den norske 17-åringen, i Futures-turneringen i Oslo Tennisarena.

Ruud slo østerrikeren Lucas Miedler 2-0 i sett i semifinalen, men lørdag klarte ikke hjemmehåpet å finne flyten.

Quinzi skadet ankelen på stillingen 4-4 i første sett, men kom sterkt tilbake og vant finalen 2-0. Med settsifrene 6-4, 6-2.

– Det er kjipt selvfølgelig at det ender med et tap i finalen, men det har vært en morsom uke og en bra avslutning på sesongen. Jeg prøvde det jeg kunne, men dessverre var det ikke min dag i dag på de viktige ballene. Italieneren spilte for bra egentlig, og jeg klarte ikke helt å måle meg. Men det er gøy at så mange kommer og ser på, sa Ruud til TV 2 etter kampen.

Men skuffelsen ble overskygget av nyheten om at Ruud er klar for sin aller første Grand Slam-turnering på nyåret.

Denne sesongen har han klatret til 233 plass på verdensrakingen, det holder til å sikre seg en plass i Australian Open i januar.

– Det er veldig gøy at jeg får være med i Australian Open. Det blir langt, og det er nytt. Men jeg gleder meg, og jeg er sulten på å gjøre det bra der. Håper at jeg kan spille bra, og vinne noen kamper i alle fall. Vi får se hvordan det går, men jeg er i alle fall sulten og gleder meg.

– Jeg hadde hadde ikke trodd i januar i år at jeg skulle spille i Australia i året etter. Så det er litt uvirkelig, sier 17-åringen med et smil.