DUELLEN: Samir Nasri og William Gallas var ikke gode venner.  (AP Photo/Matt Dunham) 
DUELLEN: Samir Nasri og William Gallas var ikke gode venner. (AP Photo/Matt Dunham)  Foto: Matt Dunham
Premier League

Slik inspirerte Redknapp Spurs til deres siste borteseier over Arsenal

Gjorde William Gallas til kaptein mot gamleklubben.

Se Arsenal - Tottenham på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no kl 13.00

Tottenham-seirer over Arsenal på bortebane hører til sjeldenhetene.

En må tilbake til 2010 for å finne forrige borteseier for Spurs. Og får det må en ytterligere 17 år tilbake for å finne siste trepoenger.

Nå røper William Gallas hva daværende manager Harry Redknapp gjorde for å motivere dem før seieren på Emirates Stadium i 2010.

Gallas vs Nasri
I uken før kampen hadde det vært mye i media om krangelen mellom Gallas og Arsenals Samir Nasri.

De to var lagkamerater sesongen før, men Gallas forlot The Gunners for erkerivalen sommeren 2010.

Samtidig kom selvbiografien til midtstopperen ut, der han fortalte om de indre stridighetene i Frankrikes landslagstropp. Nasri var blant dem som ikke ble spesielt positivt omtalt i boken.

Derfor bygget media opp rundt konflikten i forkant av kampen.

– Arsene Wenger pleide ikke å holde tordentaler før kamp. Det var business as usual. Men Harry Redknapp gjorde det. I forkant av den berømte 3-2-seieren til Spurs på Emirates, så hadde ikke klubben slått noen av «de fire store» siden 1993. Alle snakket om historien min med Samir Nasri og at jeg ikke kom til å ta ham i hånden. Det ble snakket om hver eneste dag, men jeg ble værende i boblen min, forteller Gallas til L'Equipe.

Redknapp hadde fått med seg hva som foregikk, men han kjente ikke hele historien.

– Redknapp kom bort til meg i garderoben før kampen. «Hva er historien med Nasri?» Jeg forklarte ham og så sa han til meg: «Vet du hva? Du er kaptein.» Han gjorde det bevisst for å øke motiviasjonen. Og det fungerte, forteller Gallas.

Nektet å ta hverandre i hånden
Men det var Nasri som fikk første stikk. Først nektet han å ta Gallas i hånden før kampen, og så sendte han Arsenal i ledelsen før ti minutter var spilt. En ledelse Marouane Chamakh doblet.

I andre omgang kom imidlertid Spurs tilbake. Gareth Bale, Rafael van der Vaart og Younes Kaboul sørget for at Tottenham-fansen for første gang siden 1993 kunne dra jublende hjem fra en bortekamp mot Arsenal.

Etter kampen barket Nasri og Gallas sammen og Arsenal-spilleren hevdet at han ble slått i ansiktet av sin tidligere lagkompis.

Nå har Tottenham muligheten til å ta sin andre borteseier over erkerivalen på 23 år.

Se Arsenal - Tottenham på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no kl 13.00