Fotballryktene: – Zlatan kan bli reddet bort fra Manchester United-marerittet

Og Philippe Coutinhos agent har vært på besøk hos Barcelona.

Helgen er her med alt den bringer med seg av fotball og glede.

Det er bare å få gjort unna lørdagshandlingen og plassere seg godt til rette i godstolen, og bli sittende.

Men før du finner frem fjernkontrollen, så kan det være greit å lese seg opp på dagens mest spennende overgangsrykter.

Zlatan Ibrahimovic har vel ikke vært helt i verdensklasse i Manchester United. Svensken har ikke scoret siden 1-2-tapet for Manchester City 10. september, og i likhet med Jose Mourinho så er det langt mellom hver gang en ser ham smile. Nå kan redningen være nær. For LA Galaxy skal være villig til å redde 35-åringen bort fra Old Trafford-marerittet til sommeren. Ifølge Daily Mirror så vil de gi Ibrahimovic en mulighet til å skinne litt på slutten av karrieren, i en liga der han fortsatt kan være dominerende.

Men det er andre som nok forsvinner ut portene på Old Trafford før den svenske veteranen. Daily Mail skriver at Mourinho nå vil ha storrengjøring i stallen og feie ut spillerne som ikke presterer. Det betyr at Memphis Depay, Morgan Schneiderlin, Marcos Rojo og Matteo Darmian alle er til salgs. Senest til sommeren skal kvartetten være ute av Manchester United. The Telegraph hevder at også Bastian Schweinsteiger, Phil Jones, Michael Carrick og Ashley Young skal bort.

En desillusjonert Wayne Rooney er kaptein. En sur Zlatan Ibrahimovic lusker rundt på topp. Paul Pogba forsvinner med en gang motgangen melder seg. Og Chris Smalling har nok med å tenke på å gjøre sine egne ting riktig. Det er kanskje ikke rart at Mourinho nå er villig til å betale 300 milioner kroner for en 30 år gammel midtstopper. For United-manageren tror han får inn en sårt tiltrengt lederskikkelse dersom han klarer å få Diego Godin til klubben. Men for å få det til, så må han altså trigge utkjøpsklausulen i uruguayanerens kontrakt med Atletico Madrid, skriver The Sun.

Philippe Coutinho til Barcelona? Vel, skal en tro den spanske sportsavisen Sport, så kan det gå i den retningen. For nå skal Liverpool-stjernens agent ha vært i Barcelona og hatt samtaler med klubben. Liverpool ønsker selvsagt ikke å miste sin største stjerne, og har satt en prislapp på 680 millioner kroner på ham. Men dersom agenten allerede er i gang med å legge et løp for å presse gjennom en overgang, så er det lite klubben kan gjøre for å hindre det.

Spilleren Jürgen Klopp vil ha til å erstatte Coutinho, er den amerikanske 18-åringen Christian Pulisic. Klopp kjenner ham godt fra sine år i Borussia Dortmund, og vil trolig gjøre et fremstøt allerede i januar, skriver Daily Mail. Årsaken til det er at Sadio Mané forsvinner til Afrikamesterskapet og blir borte en drøy måned.

Liverpool kan også komme til å forsøke å hente en spiller fra Barcelona. For anvendelige Aleix Vidal er så langt ute i kulden på Camp Nou at sjansene er store for at han forsvinner i januar. Den katalanske tv-stasjonen TV3 hevder at agenten til 26-åringen allerede har vært i kontakt med Liverpool. Vidal har stort sett spilt høyreback for Barcelona, men i Sevilla ble han mest brukt på en av vingene.

De røde er i ferd med å innse at de ikke blir kvitt Mamadou Sakho med det første uten å gjøre et lite økonomisk offer. Både Stoke og Lille er interessert i å leie midtstopperen, men de er ikke interessert i å betale den millionen i uken som Liverpool har gitt ham. Nå skriver Squawka at Liverpool skal være villig til å betale halve lønnen hans bare noen vil få ham bort fra Anfield.

Santi Cazorla begynner å dra på årene. Da er det kanskje ikke så rart at Arsenal er begynt å se seg om etter en potensiell arvtaker på midtbanen. Ifølge talkSPORT kan Atalantas 19 år gamle midtbanespiller Franck Kessie være en aktuell kar. The Gunners skal ha hatt representanter for å se på ham ved flere anledninger denne sesongen.

Det har vært en del rykter om en retur til Barcelona for Hector Bellerin. Oppfatningen rundt om skal være at dersom en har Barcelona-dna i seg, så vil en alltid returnere. Slik som Cesc Fabregas gjorde. Men nå har Bellerin gjort det rimelig klart at det er uaktuelt med en retur. – Dersom jeg ønsket å spille der, så ville jeg blitt der, sier han ifølge The Telegraph. I stedet er 21-åringen i ferd med å bli enig med Arsenal om en ny langtidskontrakt.

Fabregas' Barca-dna var ikke nok til å holde ham i klubben så veldig lenge. Lengselen tilbake til London ble plutselig for sterk. Og nå er båndene til den britiske hovedstaden så sterke at han ikke vil flytte på seg, selv om han ikke får spille for Chelsea. Det skaper hodebry for Antonio Conte. For manageren ønsker å hente Milan Badelj fra Fiorentina, men skulle gjerne kvittet seg med lønnsposten til Fabregas først, skriver Gazzetta dello Sport.

Hva har Ronald Koeman og Rune Skarsjord til felles? Ingen av dem har tro på Oumar Niasse. Skarsfjord fant aldri plass til spissen i Brann, mens Koeman vil ikke bruke ham til tross for at han scoret mål for moro skyld i Tyrkia og Russland mellom oppholdene i Brann og Everton. Ifølge Liverpool Echo kan en retur til Tyrkia være på trappene. Og det er ikke hvilken som helst klubb som vil ha 26-åringen. For Galatasaray tror Niasse fortsatt har noen mål i seg.

Middlesbrough er i ferd med å sikre seg et av Ghanas største fotballtalenter. Ifølge Ghana Soccernet er midtbanespilleren William Opoku Asiedu svært nær en overgang til Premier League-klubben. 19-åringen spiller nå for Okyeman Planners.