Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Noah Emmanuel Jean Holm er David Nielsens sønn og ble tidenes yngste Godset-spiller med proffkontrakt da han signerte sin første avtale i juni.

15-åringen kom til Strømsgodset fra Fyllingsdalen da Nielsen ble assistenttrener under Ronny Deila i 2014.

Men etter bare drøye to år i Drammen forlater nå Nielsens sønn Marienlyst stadion til fordel for tysk Bundesliga-gigant.

Sportssjef Jostein Flo bekrefter overfor Drammens Tidende at Strømsgodset og Leipzig nærmer seg en overgangsavtale for Noah Emmanuel Jean Holm.

– Det går riktig vei. Vi regner med å bli enige om en avtale der han eventuelt går over til dem når skoleåret er over, sier Flo, som også bekrefter at det er en «brukbar størrelse» på overgangen, til Drammens Tidende.

Ifølge avisen blir Emmanuel Jean Holm en del av Leipzig-akademiet neste sommer dersom partene som forventet kommer til endelig enighet.

– Dette er nøye gjennomtenkt
TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener det ikke er for tidlig for en 15-åring å søke lykken i utlandet.

– Nei, det er veldig individuelt og det er stor forskjell på gutter i den alderen. Her har pappa David Nielsen vært med og helt sikkert rådet sønnen til at det var riktig å gjøre. David Nielsen vet hva det dreier seg om og er en fantastisk rådgiver og far og trener. Jeg er sikker på at dette er nøye tenkt gjennom av familien, sier Jesper Mathisen til TV 2 Sporten.

Jostein Flo bekrefter at David Nielsen, som for tiden trener Lyngby i danske Superligaen, har vært en viktig pådriver for å gjennomføre salget av Jean Holm.

– Nielsen er primus motor for at han skal få denne sjansen. Det ble vi enig om at klubben skulle legge til rette for da han ble proff, opplyser Godsets sportssjef.

– Garantert ikke noe ulempe for utviklingen
Gjennom sin sponsoravtale med Red Bull kan Leipzig skryte av en svært sterk økonomi, og har ambisjoner om å plassere seg i toppen av tysk fotball. Etter ni runder har Leipzig kun storlaget Bayern München foran seg på tabellen.

Jesper Mathisen tror det vil være bra for utviklingen at Noah Emmanuel Jean Holm å spille for klubbens akademilag.

– Jeg tror ikke det tyske talentarbeidet står tilbake for det norske, så dette mener jeg bare er positivt for guttens utvikling. Å kunne spille for Leipzigs alderbestemte lag er garantert ikke noe ulempe for ham fremover, sier Mathisen.