HARDT UT MOT EGOISTISKE HUNDEEIERE:

– Skaff deg heller ei rotte!

Veterinær Trude Mostue raser mot hundeeiere som lar hundene være alene mer enn tre timer. Hundeterapeut Thomas Thorvaldsen mener det ikke er noe problem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et innlegg på Facebook tar den kjente dyrlegen et oppgjør med det hun kaller egoistiske hundeeiere og ber dem skaffe seg et annen kjæledyr.

Dersom man jobber mer enn tre timer er det for lenge å la hunden være alene hjemme, mener hun.

– Når folk spør meg hvilken hunderase de skal velge, så spør jeg om de jobber mye og reiser mye. Hvis de da svarer ja, sier jeg at de heller bør skaffe seg en katt eller ei rotte, sier Mostue til TV 2.

Det var VG som først omtalte saken.

Lei av travle hundeeiere

Men terapeut og leder for Din hundeskole, Thomas Thorvaldsen, er ikke enig i at tre timer er grensen for alle hunder.

– Hunden forteller grensene sine, og jeg har vært i mange hundre familier for å hjelpe hunden til på takle det å være alene og takle å være alene i et bur. Jeg har funnet ut at det finnes ikke noe fasit, sier han.

Utgangspunktet for diskusjonen er at Trude Mostue er lei av alle travle hundeeierne som parkerer dyret sitt i buret når de drar på jobb.

– Det er den praksisen jeg vil til livs. Vi presser dyreartene inn i forskjellige situasjoner sånn at det skal passe oss. Jeg er fullstendig imot at de skal ligge alene i et bur hele dagen, fordi det er bare på våre premisser, sier Mostue.

Frykter dyret blir apatisk

Hun mener dette undertrykker hundenes normale adferd og gjør dyret apatisk.

– Jeg setter spørsmålstegn ved de som har en hund åtte timer hjemme alene og der hvor hunden blir stresset av det. De burde ikke hatt den type dyr, sier Mostue.

Thorvaldsen er enig i at det er ikke er bra å sette hunder i bur som blir stresset av å være lenge hjemme alene. Men han vil ikke slå alle hunder over en kam. Noen tåler godt alenetid.

– Hvis noen har hunden sin hjemme i åtte timer og ser at den har det bra, så er det farlig å bytte om dette på en gang. Man kan heller filme hunden og se hva den gjør, sier Thorvaldsen.