FÅR GJENNOMGÅ: José Mourinho. FOTO: Scanpix
FÅR GJENNOMGÅ: José Mourinho. FOTO: Scanpix Foto: Str

– Mourinho har tatt med seg ryggsekken fra Chelsea

TV 2-ekspert Petter Myhre etterlyser en mer offensiv José Mourinho.

Se Swansea – Manchester United søndag kl. 15.50

Manchester United har ikke vunnet i Premier League på sine fire siste kamper, og etter 1-2-nederlaget mot Fenerbahce er klubben også på etterskudd i Europaligaen.

Mange mener at manager José Mourinho allerede har kniven på strupen og at presset vil øke om det blir tap i søndagens oppgjør mot Swansea.

TV 2-ekspert Petter Myhre mener Mourinho har gravd seg for fort ned i skyttergraven.

– Har tatt med seg ryggsekken
– Ser du på CV’n til Mourinho så er han fortsatt en av verdens beste managere, men for meg så virker det som om han har tatt med seg den ryggsekken han pådro seg i sin siste sesong i Chelsea, sier Myhre.

Og forklarer hvorfor:

– Han virker i forsvarsposisjon allerede og fokuserer på dommere og alle andre ting etter tap. Han har satt seg i skyttergraven fremfor å være offensiv og angripe dette for å snu motgangen, konstaterer eksperten.

Myhre har allerede sett en endring i Mourinhos innstilling.

– I starten var han offensiv og sa at han ville vinne ligaen, men han har ikke fulgt opp dette. Resultatene har uteblitt og Mourinho har skyldt på egne spillere, dommere, media og det ene og det andre. Han har allerede tidlig i sesongen begynt å fokusere på omverdenen, og for meg virker det som han sliter med å takle motgangen og trøkket i Manchester United for øyeblikket, sier eksperten.

– Sitter dypere enn jeg trodde
Eksperten etterlyser en mye mer offensiv Mourinho som viser tro på laget og egne ferdigheter.

– Jeg føler at Mourinho har vært på defensiven i mange tilfeller allerede, og for meg er det overraskende. Den negative ballasten han fikk i Chelsea sitter nok dypere enn vi trodde. Mourinho har sjelden opplevd motgang over tid og for meg ser det ut som om han sliter med å takle det. Dette blir en kjempeutfordring for Mourinho fremover, sier Myhre, som synes det er for tidlig å spekulere i Manchester United-managerens fremtid:

– Samtidig så virker det som om problemene Manchester United har hatt etter Sir Alex Ferguson ga seg er vedvarende. For meg er Mourinho fremdeles riktig mann, men han må være mer offensiv og tøff og tydeligere i sin lederstil. Først da tror jeg at han få spillergruppen på riktig spor igjen, lyder rådet fra Petter Myhre.