– De ville ikke hentet Zlatan gratis

Zlatan Ibrahimovic får gjennomgå i britiske medier. TV 2-ekspert Petter Myhre forstår kritikken.

Se Swansea – Manchester United på TV 2 Premium og TV 2 Sumo søndag kl. 15.50

Manchester United har ikke vunnet i Premier League på sine fire siste kamper, og etter 1-2-nederlaget mot Fenerbahce er klubben også på etterskudd i Europaligaen.

Se høydepunkter fra kampen øverst (video med tillatelse fra MAX)

En av dem som virkelig får gjennomgå i britiske medier etter nederlaget i Tyrkia er megastjernen Zlatan Ibrahimovic.

Svensken har gått målløs av banen i sine siste sju kamper, og mot Fenerbahce ble angriperen slaktet for sin innsats.

Zlatan kapret overskriftene for først og fremst for sitt hodeløse halsgrep på Simon Kjær – og ikke for sine prestasjoner på banen.

– Ville ikke hentet ham gratis
Den tidligere Arsenal-stjernen Ian Wright legger ikke skjul på at hva han mener om Zlatans prestasjoner.

– Det eneste som holdt ham oppe i begynnelsen av sesongen var de fire målene. Når du ser på prestasjonene til Zlatan nå så er han ikke i nærheten. Jeg har ikke sett Zlatan spille bra på 10-15 kamper. Jeg skal være brutalt ærlig, for jeg tror ikke mange klubber i Premier League ville hentet Zlatan nå, selv om de fikk ham gratis, sier Ian Wright i sin spalte i The Sun.

Wright, som spilte for Arsenal 1991 til 1998 og etter karrieren har livnært seg som kjent fotballekspert i England, mener Zlatan har mye av skylden for Manchester Uniteds svake sesong.

– Ser du hvordan Manchester City, Chelsea, Liverpool, Arsenal og Tottenham spiller, så er det lag som spiller med tempo og bevegelse. Ser du på Manchester United, så spiller de sakte og statisk i angrep, og Zlatan Ibrahimovic må ta mye av skylden for det, konkluderer Wright.

– Blir et bilde på fiaskoen
TV 2-ekspert Petter Myhre forstår kritikk mot supersvensken. Men han deler ikke helt oppfatningen til Ian Wright.

– Jeg tenker at de største stjernene alltid blir hauset opp når det går bra, og noen ganger får de mer enn de fortjener. Når det går dårlig, blir de som regel et bilde på fiaskoen. Mye av hyllesten de får når det går bra er ufortjent, og mye av kritikken de får når det går dårlig er ufortjent. Det Ian Wright sier er for meg bare en enkel måte å si ting på og for å skape overskrifter, sier Petter Myhre til TV 2 Sporten, før han fortsetter:

– Men når det er sagt, så mener jeg at Zlatan har prestert mye dårligere enn forventet. Jeg trodde at det nivået han viste i starten skulle fortsette, og sa jo før sesongen at Zlatan kom til å score 20 mål i Premier League. At han skulle få sin lengste måltørke i sin karriere i United, det trodde jeg ikke, slår Myhre fast.

– Et produkt av det laget leverer
Myhre mener det nesten er helt utrolig at Ibrahimovic ikke har scoret flere mål den siste tiden.

– For meg er det svært overraskende at Zlatan ikke har scoret den siste tiden med tanke på de mulighetene han har fått i kampene i Premier League. Men igjen, Zlatan er et produkt av det laget leverer. Kritikken har virkelig blusset opp når han ikke scorer mål når laget gjør det dårlig, og da kaprer Zlatan overskriftene som et bilde på at ting ikke fungerer, konstaterer TV 2 Sportens Premier League-ekspert.