Fotballryktene: – Bradley vil hente Premier League-helt til Swansea

Og Manchester United vil betale dyrt for å kvitte seg med stjerne.

Thank God It's Friday.

Det er ingen fredagskamp i Premier League, men det er likevel en deilig dag.

For nå banker helgen på døren, med alt den har av deilige fotballkamper.

Så hvorfor ikke lade opp med et knippe med fotballrykter?

Bob Bradley har ikke fått noen drømmestart på managerkarrieren i Swansea. Men amerikaneren har vist at han er en dyktig lagbygger både i Stabæk og Le Havre. Nå planlegger han hvordan han skal bygge Swansea i sitt bilde. Og noe av det første han kan komme til å gjøre, er å hente en gammel kjenning tilbake til Premier League. Det kan han til og med få til før overgangsvinduet åpner. For Dimitar Berbatov er for tiden klubbløs. Bulgareren sa opp kontrakten sin med greske PAOK og er veldig lysten på en retur til England. Bradley bekrefter også at han vurderer å hente 35-åringen, skriver Daily Star.

Det går ikke akkurat på skinner for Manchester United for tiden. Men Jose Mourinho firer likevel ikke på prinsippene sine. Har han bestemt seg for ikke å bruke Bastian Schweinsteiger, så bruker han ikke tyskeren. Selv om midtbanen ikke fungerer. Mandag fikk Schweinsteiger lov til å trene med A-laget, for første gang denne sesongen. Folk lurte på om United-manageren var i ferd med å snu og ville ta veteranen inn i varmen igjen. For Schweinsteiger har trent på egenhånd og skal være bedre trent enn han var da han kom til klubben. Men Mourinho har ikke endret mening. Manchester Evening News skriver at Schweinsteiger skal bort. Dersom ingen klubber kommer på banen og henter ham i januar, så vurderer klubben nå å betale ham ut av kontrakten for å bli kvitt ham. Sluttpakken vil i så fall koste dem i overkant av 100 millioner kroner.

Manchester Uniteds speiderkorps får sett Champions League-kamper ringside, noe Mourinho ikke får gjort så ofte denne sesongen. Og tirsdag var noen av dem på plass i Lisboa. Anledningen var oppgjøret mellom Benfica og Dinamo Kiev, og oppdraget var å kikke på Goncalo Guedes. At Mourinho er interessert i kantspilleren er ingen nyhet. Men nå melder A Bola at 19-åringen har klatret til topps på Mourinhos ønskeliste. Guedes har en utkjøpsklausul i kontrakten sin på 520 millioner kroner. Noe United må regne med å måtte betale for å få stortalentet.

Jürgen Klopp styrer det meste i Liverpool nå. Etter at meldingen om at klubbdirektør Ian Ayre gir seg til sommeren, ville tyskeren endre lederstrukturen i klubben. Og Liverpools amerikanske eiere så ingen grunn til ikke å lytte til tyskeren. For Klopp har ønsket seg en sportsdirektør, som kan ta seg av spillerkjøp og annen logistikk som manageren selv ikke ønsker å ta seg av. Og ifølge Liverpool Echo har han fått viljen sin. For ting tyder på at Michael Edwards får jobben. Dermed blir det et internt opprykk for Edwards, som har fått et nært forhold til Klopp etter at tyskeren kom til klubben. Det er en modell Klopp kjenner godt fra Borussia Dortmund. Der var det Michael Zorc som hentet spillere, mens Klopp trente dem.

Arsenal-manager Arsene Wenger liker å ha full kontroll på spillerkjøp selv. Og er det en ting som får frem smilet hos franskmannen, så er det når han finner ukjente talenter og gjør dem til store stjerner. Derfor leter han alltid etter unggutter som han tror kan ta steget og bli førstelagsspillere for Arsenal med tiden. Nå skriver Le 10 Sport at Wenger ønsker å hente den 17 år gamle forsvarsspilleren Malang Sarr fra Nice. Sarr har startet samtlige elleve kamper i Ligue 1 denne sesongen. Wenger håper å få Sarr til å vente med å signere en ny langtidskontrakt med den franske serielederen slik at ikke prisen på ham skyter i været.

En annen unggutt med en lysende fotballfremtid foran seg er belgiske Matthias Verreth. 18-åringen har allerede fått prøve seg på førstelaget til PSV Eindhoven. Calciomercato skriver at Arsenal er blant klubbene som følger den offensive midtbanespilleren tett. Men også AC Milan og Bayern München er interessert i Verreth.

Simone Zaza er tre kamper unna å bli West Hams eiendom. For Juventus skal ha fått inn en klausul i utlånet av spissen som sier at West Ham er nødt til å kjøpe spissen dersom han spiller ti kamper for dem. Nå vurderer Napoli å legge inn et bud slik at de kan få landslagsspissen tilbake til Italia i januar, skriver Il Mattino.

Stoke har fått et godt forhandlingsklima med Porto. De hentet Giannelli Imbula i fjor og i sommer kom Bruno Martins-Indi på lån. Nå skriver Stoke Sentinel at de på ny har sett seg ut en forsterkning fra den portugisiske klubben. Midtbanespilleren Sergio Oliveira skal være ønsket på Britannia Stadium i januar. Men de følger også nøye med spissen Moussa Marega, som hamrer inn mål for moro skyld på utlån til Vitoria Guimaraes.